WWW-julkaisemisen perusteet – Design

Tämä kurssi ei ole varsinainen design-kurssi, jolla keskityttäisiin erityisesti sivujen ulkoasun hiomiseen. Jos kuitenkin noudatat muutamia yleisiä periaatteita, saat sivuistasi helposti käytettävät ja miellyttävät. Jos onnistut tekemään ulkoasun, joka ei häiritse sivujen käyttöä, olet jo saavuttanut paljon.

Mieti perusteellisesti sisällön jaottelua

Jaa sisältö loogisesti alasivuille, ja tee jokaisesta sivusta sisällöllisesti yhtenäinen ja selkeä kokonaisuus. Kun olet saanut sisällön valmiiksi, voit rauhassa keskittyä ulkoasuun ja miettiä, kuinka voisit sivuston ulkoasua muokkaamalla tukea ja korostaa esittämiäsi asioita.

Pyri aluksi selkeään ja yksinkertaiseen ulkoasuun

Tee aluksi melko hillitty ulkoasu. Käytä vain muutamia värejä, jotka ovat sopusoinnussa keskenään. Jos heti juutut johonkin ulkoasulliseen ratkaisuun, jonka toteuttaminen viekin paljon aikaa, saattaa sivusto muuten jäädä toiminnaltaan vajaaksi. Yritä ajatella ulkoasua sivustolle eksyvän vierailijan näkökulmasta. Viihtyisitkö itse tällaisella sivustolla?

Ota mallia toimivista sivustoista

Surffaile verkossa, ja kun löydät itseäsi miellyttävän sivuston, tutki, miten se on tehty. Näin voit löytää kokeilemisen arvoisia ideoita oman suunnittelusi tueksi.

Kommentoi julkaisua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Täydennä alla oleva laskutehtävä ennen lähettämistä: * Aikaraja on ylittynyt. Ole hyvä, ja päivitä laskutoimitus.