Tutkimussuunnitelmien esittelyä

Illan kulkua

Esiteltiin tähän mennessä palautettuja tutkimussuunnitelmia, joita opponentit ja ohjaavat opettajat kommentoivat.

Antti oli paikalla kommentoimassa etenkin omia ohjattaviaan ja antoi vinkkejä suunnitelmien ja tutkimusmenetelmien täsmentamiseen. Hyvä vinkki oli tutkia Theseuksesta oman työn aihepiiriin liittyviä opinnäytteitä. Focus Group -haastattelu nousi esiin vahvana laadullisena menetelmänä, jolla voi saada esiin ideoita, ajatuksia ja ehdotuksia, jotka ovat sellaisinaan päteviä ja toimiva, vaikka eivät olekaan tilastollisesti saavutettuja.

Tenttikirjoja

Projektin johtaminen

  • Juuti, Pauli & Luoma Mikko 2009: Strateginen johtaminen. Miten vastata kompleksisen ja postmodernin ajan haasteisiin? Helsinki. Otava.
  • Kamensky, Mika 2008: Strateginen johtaminen. Menestyksen timantti. Helsinki. Talentum.
  • Santalainen, Timo 2009: Strateginen ajattelu & toiminta. Helsinki. Talentum.
  • Sydänmaanlakka, Pentti 2006: Älykäs itsensä johtaminen. Näkökulmia henkilökohtaiseen kasvuun. Helsinki. Talentum.

Valitse yksi kirja ja ilmoita tenttipäivä

Tietotekniikka ja multimedia

  • Kankaanranta, Marja & Neittaanmäki, Pekka & Häkkinen, Päivi (toim.) 2004: Digitaalisten pelien maailmoja. Jyväskylä. Agora Center ja Koulutuksen tutkimuslaitos.
  • Mannermaa, Mika 2008: Jokuveli : elämä ja vaikuttaminen ubiikkiyhteiskunnassa. Helsinki. WSOYpro WS (Bookwell).
  • Saarikoski, Petri & Suominen, Jaakko & Turtiainen, Riikka & Östman, Sari 2009: Funetista Facebookiin. Internetin kulttuurihistoriaa. Helsinki. Gaudeamus.

Valitse yksi kirja ja ilmoita tenttipäivä

Fiiliksiä

Täsmentyneitä ideoita ja suuriakin suunnanmuutoksia nähtiin. Omaa suunnitelmaani en vielä päässyt esittelemään, mikä oli toisaalta vähän harmi, koska vinkkejä kaipailisin. Toisaalta tekisi mieleni työstää suunnitelmaa vielä valmiimmaksi ennen esittelyä.

Kaipailen omaan juttuuni vahvempaa teoriapohjaa vankempaa konkretiaa, pois musta tuntuu -meinigistä ja kohti vankkumatonta totuutta :)

Tenttikirjalista oli mukava bonus tälle illalle. Pitää hommailla teoksia luettavaksi. Nimen perusteella johtamispuoleta kiinnostaa Sydänmaanlakan Älykäs itsensä johtaminen. Tietotekniikan puolelta Internetin kulttuurihistoria, sitten ehkä ubiikkiyhteiskunnan Jokuveli -analyysit, mutta yritän saada kirjat selailtavaksi ja valita sen, missä on enemmän uusia juttuja itselleni.

Torsaille tehdyt tehtävät olisi pitänyt palauttaa eilen, mutta tämä deadline oli mennyt minulta ohi. Eli sellaista puuhaa olisi luvassa nyt vielä kiireellä.

Kirjoittanut Jussi Linkola

Viestijä verkossa, uutta oppimassa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *