Tarkkaamo

Jussi Linkolan blogi ja kotisivusto

Facebook-sivu RSS-lukijaan

Päivitys 30.9.2015: Facebook on lopettanut sivujen syötteiden tarjoamisen, eli sivujen päivityksiä ei voi enää lukea RSS-lukijan avulla:

Page RSS Feed endpoint – at https://www.facebook.com/feeds/page.php is now deprecated and will stop returning data from June 23, 2015. Developers should call the Graph API’s /v2.3/{page_id}/feed endpoint instead. This returns JSON rather than RSS/XML.

Facebook Platform Changelog


Facebook muuttuu ja muuttaa toimintojaan koko ajan. Viimeaikaisten muutokset ovat vaikuttaneet FB-sivujen julkaisujen näkymiseen tykkääjien uutisvirrassa. Näkyvyyttä voi nyt tehostaa markkinoiduilla julkaisuilla (eli rahalla). Ylläpitäjän näkökulmasta jatkuvat muutokset aiheuttavat epävarmuutta siitä, kuinka hyvin Facebook-tykkääjät tavoitetaan. Tykkääjä sen sijaan voi varmistella sivujen julkaisujen näkemistä Kiinnostusten kohteiden listat -toiminnon avulla. RSS-syötteenlukijaa hyödyntämällä (sinunkin kannattaisi käyttää sellaista, kokeile vaikka Feedly-lukijaa) on myös mahdollista varmistaa suosikkisivujen päivitysten näkeminen. Homma hoituu seuraavasti:

Facebook-sivun id-tunniste

Syöteosoitteen muodostamista varten tarvitaaan sivun id-tunniste. Se löytyy seuraavasti sivun profiilikuvan (tai otsakekuvan) linkkiosoitten kautta:

  1. Klikkaa Facebook-sivun profiilikuvaa hiiren oikealla napilla ja valitse Copy Link Address (tai ”Copy Link Location” tai muu vastaava).
  2. Liitä kopioitu linkki esimerkiksi tekstieditoriin, niin voit helposti poimia tunnisteen talteen osoitteen joukosta.
  3. Id on viimeisen pisteen jälkeinen numerosarja (katso mallia yllä olevasta kuvasta).

Syötteen osoitteen muodostaminen

Facebook-sivun syötelinkki muodostetaan seuraavasti (tässä esimerkkinä yllä mainittu, ravintola Kipsarin id:stä 156001247790318 muodostetu syöteosoite):

http://www.facebook.com/feeds/page.php?format=atom10&id=156001247790318

Voit muuttaa viimeiseksi numerosarjaksi minkä tahansa Facebook-sivun id:n ja lisätä sen syötteenlukijaasi. Toivottavasti ominaisuus säilyy Facebookissa jatkossakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *