Tarkkaamo

Jussi Linkolan blogi ja kotisivusto

Uusi huuliharppuvahvistin maltillisella budjetilla

Oletko kiinnostunut soittamaan huuliharppua vahvistimen kautta, mutta et ole valmis panostamaan suuria summmia vahvistimen hankintaan tai käyttämään aikaa sopivan käytetyn vahvistimen löytämiseen?

Itselläni oli joskus tällainen tilanne, ja Googlen avulla löysin ainakin seuraavat vaihtoehdot, joita yleisesti kehutaan huuliharpulle sopiviksi laitteiksi ja joita voi ostaa kaupasta uutena:

Ja vielä pari muuta vahvistinta, joita ei ilmeisesti tällä hetkellä valmisteta mutta jotka kohdalle osuessa ovat varteenottavia vaihtoehtoja:

  • Fender Champion 600
  • Gretsch G5222
  • Blackheart BH-5 112

Vielä luettavaksi artikkeli, jossa suositellaan eri kokoisia ja tehoisia huuliharppuvahvistimia: The Best Harp Amps. Lisäksi kirjoitus, jossa Adam Gussow esittelee ja suosittelee vahvistimia, sekä kattava, valmistajakohtainen listaus vahvistimista, joiden on todettu soveltuvan huuliharppukäyttöön.

Kannattaa tietysti vielä tutkia näiden väliltä omiin tarpeisiin ja soittotyyliin sopiva vahvistin, mutta toivottavasti tämä lista auttaa alkuun. Huuliharppumikrofonien osalta suosittelen tätä erinomaista All about harmonica microphones (pdf) -artikkelia sekä tätä Capturing perfect harmonica recordings -artikkelia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *