Twitter-opas vasta-alkajille

Tämä opas perehdyttää sinut Twitterin perusteisiin ja tärkeimpiin ominaisuuksiin.

Kategoriassa Oppaat, Twitter

Twitter on suosittu keskustelu- ja uutiskanava, jossa käyttäjät julkaisevat enintään 280 merkkiä tekstiä sisältäviä viestejä eli twiittejä.

Twitter on omiaan juuri nyt tapahtuvien uutisten, tapahtumien ja tilanteiden käsittelyyn. Se ei perustu tosielämän tuttavuuksiin kuten esimerkiksi Facebook, vaan Twitterissä voi rohkeasti seurata eri henkilöitä, organisaatioita ja uutislähteitä. Tämä opas paneutuu Twitterin perustoimintoihin.

  ********************************************
  * Opasta on päivitetty viimeksi 28.5.2020. *
  ********************************************

Kuinka se toimii?

Kaikilla Twitterin käyttäjillä on profiilisivu, jolta käyttäjän twiitit löytyvät käänteisessä aikajärjestyksessä. Profiilin ulkoasua voi muokata värejä, taustakuvaa ja otsakekuvaa vaihtamalla. Käyttäjäprofiili on parhaimmillaan omistajansa näköinen ja kertoo jotain käyttäjän taustasta, kiinnostuksista ja twiittien aiheista.

Kuva 1. Oppaan tekijän Twitter-profiilisivu.
Kuva 1. Oppaan tekijän Twitter-profiilisivu.

Seuraa muita käyttäjiä

Pääset kunnolla Twitterin maailmaan, kun alat seurata (follow) muita käyttäjiä. Seuraamalla käyttäjää tilaat hänen tekemänsä twiitit itsellesi. Näin Twitter-etusivullesi muodostuu uutisvirta, jossa seuraamiesi käyttäjien twiittaukset näkyvät (kuva 2).

Kuva 2. Twitterin etusivunäkymä ja sen tärkeimmät ominaisuudet.
Kuva 2. Twitterin etusivunäkymä ja sen tärkeimmät ominaisuudet.

Tutustu suomalaisiin twiittaajiin esimerkiksi tämän aloituspakkaus-listan avulla ja ota kiinnostavat tilit seurantaan. Listaa ylläpitää käyttäjä @Parkkisenniemi.

Vastaa ja mainitse

Voit vastata toisen käyttäjän twiittiin vastaa-toiminnon (reply) avulla (kuva 3.). Alkuperäisen twiittaajan käyttäjätunnus jää osaksi vastausviestiä, ja kun julkaiset vastauksen, saa käyttäjä siitä ilmoituksen. @tunnus-muotoisia käyttäjätunnuksia voi myös lisätä twiitteihin, eli niiden avulla voi mainita useita käyttäjiä samassa twiitissä. Mainitut käyttäjät saavat ilmoituksen maininnasta ja löytävät maininnat omalta Ilmoitukset-sivultaan.

Kuva 3. Yksittäisen twiitin toimintoja ja ominaisuuksia.
Kuva 3. Yksittäisen twiitin toimintoja ja ominaisuuksia.

Kuka näkee twiittini?

Twitterissä toimitaan pääosin avoimesti, jolloin käyttäjän twiitit ovat julkisia ja luettavissa profiilisivulta. Siinä, miten twiitit näkyvät seuraajien uutisvirrassa, on eroja. Tavallinen twiitti näkyy kaikkien seuraajien twiittivirrassa. Vastaustwiitissä vastaanottajan käyttäjätunnus aloittaa viestin ja twiitti näkyy ainoastaan sellaisten käyttäjien kotivirrassa, jotka seuraavat sekä twiitin lähettäjää että vastaanottajaa:

Yllä olevat twiitit näkyvät sellaisten käyttäjien kotivirrassa, jotka seuraavat sekä käyttäjää @liljajan että @stedi. Laajemman näkyvyyden vuoksi käyttäjät toisinaan lisäävät esimerkiksi pisteen twiitin alkuun, jotta twiitti näkyisi julkaisijan kaikille seuraajille, kuten @soalmila seuraavassa twiitissä:

Uudelleentwiittaus, retwiittaus, retweet

Uudelleentwiittaus (retweet) tarkoittaa toisen käyttäjän tekemän twiitin uudelleenjulkaisemista. Uudelleentwiittamalla jaat toisen käyttäjän tekemän julkaisun omille seuraajillesi, jotka taas halutessaan voivat jakaa sen eteenpäin. Näin twiitit voivat levitä nopeasti käyttäjältä toiselle ja saada parhaimmillaan laajaa näkyvyyttä.

Uudelleentwiittaus-painike
Uudelleentwiittaa-painikkeella twiitin voi julkaista eteenpäin.

Twiitin voi jakaa eteenpäin sellaisenaan, mutta voi olla hyvä ajatus lisätä mukaan jokin ajatus tai kommenti, joka valaisee uudelleenjulkaisemisen syytä:

Uudelleentwiittaus ja kommentti
Uudelleentwiittaus kommentin kera.

Uudelleentwiittauksessa näkyy alkuperäinen twiitti sekä uudelleentwiittaajan tekemä kommentti:

Uudelleentwiittaus ja kommentti viestivirrassa.
Kommentoitu uudelleentwiittaus Twitterin uutisvirrassa.

Hyödynnä aihetunnisteita eli hashtageja

Hashtagit (hash = # – ristikkomerkki, ”risuaita”) ovat Twitterin tehotyökaluja. Ne ovat twiitteihin liittettyjä avainsanoja, jotka edesauttavat twitter-virran suodattamista (kuva 4). Koska Twitterissä ei esimerkiksi voi perustaa kanavia eri aiheisiin liittyvälle keskustelulle, voidaan hashtagilla liittää viestiin tunnisteita, joiden perusteella samaan aiheeseen liittyvät viestit ovat helposti löydettävissä hakutoiminnon kautta.

Esimerkiksi vuoden 2015 eduskuntavaalien aikaan vaalikeskustelun hashtaginä on loogisesti #vaalit2015, jolloin vaaliaiheisen keskusteluun voi osallistua lisäämällä tagin twiittiin seuraavasti:

Kun kaikki vaaleihin liittyvät viestit on merkitty samalla tunnisteella, ne löytyvät reaaliaikaisesti Twitterin hausta hakusanalla #vaalit2015:

Kuva 4. Twitterin hakusivun ominaisuuksia ja toimintoja, esimerkkinä #vaalit2015
Kuva 4. Twitterin hakusivun ominaisuuksia ja toimintoja, esimerkkinä #vaalit2015

Perusnäkymässä näkyvän hakukentän lisäksi voit kokeilla tarkempia hakuehtoja tarkennetun hakusivun kautta.

Aloita vaikka näillä vinkeillä

Yllä kuvattujen toimintojen avulla Twitteriä voi käyttää monin tavoin eri tarkoituksiin. Parhaiten pääset mukaan kokeilemalla rohkeasti, seuraamalla puheenaiheita ja osallistumalla keskusteluun. Alla vielä ehdotus, kuinka uutena käyttäjänä voit aloittaa Twitteriin tutustumisen:

  1. Luo käyttäjätunnus osoitteessa http://twitter.com/ ja täytä käyttäjäprofiiliisi tietoja
  2. Twiittaa jotain
  3. Etsi sopivia seurattavia, esim. omia tuttujasi, omaan alaasi tai mieleenkiinnon kohteisiisi liittyviä henkilöitä (katso aloituspakkaus-lista)
  4. Retwiittaa jokin viesti
  5. Käytä hakutoimintoa, seuraa jotain suosittua aihetta tai hashtagia ja kokeile hakea twiittejä itseäsi kiinnostavista aiheista
  6. Toista kohdasta 2

Lopuksi

Oliko opas hyödyllinen? Puuttuuko jotain oleellista? Voit kommentoida opasta ja vaikkapa seurata minua minua Twitterissä tai jättää terveiset tämän sivun lopusta löytyvään kommenttiosioon.

193 Comments

nettimuori 7.8.2009 Vastaa

Hyvä juttu! Meni osoite oitis jakoon.

Tuomo Alanko 31.10.2013 Vastaa

Huomenta kaikille

alina♥ 15.12.2013 Vastaa

Huomenta vaan:)

ville 1.10.2016 Vastaa

Hyvä juttu poropeukalolle, en tiedä ymmärsinkö kaiken oikein mutta eikähän se selviä kun tässä harjoittelee hästäkkiä yms.

Jussi Linkola 6.10.2016 Vastaa

Hieno juttu, toivottavasti Twitterin salat aukeavat.

Mark Silver 24.2.2018 Vastaa

Jos typerys nimeltä Trump osaa twiittailla, niin eiköhän mekin opita.

Irene Hämäläinen 12.1.2019 Vastaa

Hei. Miten poistan luetut Twitter viestit.?

Miltsu 11.8.2009 Vastaa

Loistava opus, lähti linkiksi VOIMAA-kuukausikirjeeseen.

Pikkutarkkaan silmään osui yksi typo, Miten pääsee alkuun -lista, kohta 5.: ”käytä hakutoimitoa”, lisäisin n-kirjaimen :o)

Torsti.T 8.1.2013 Vastaa

Hyvä opate,kiitos.Nuo suomenkielen uudissanat tuottavat
varmaan alussa muistiongelmia,mutta kokeillaan.

Jussi 11.8.2009 Vastaa

Hyvä Miltsu, kiitos tarkasta luennasta. Typo korjattu!

Teresa Säilä 11.8.2012 Vastaa

Olen tosi kiinnostunut Twitteristä ja haluaisin liittyä mukaan. Mutta tällaiselle vanhemmalle tieteen- ja taiteenharjoittajalle siirtyminen Twitteriin näyttää ohjeista huolimatta olevan mahdotonta Mistä saa lisää apua?
Ehkä en ole täysin toivoton tapaus, koska olen kuin ihmeen kautta onnistunut liittymään Facebookiin ja osaan jo kommunikoida sen kautta, Mutta
sain lisää pontta suunnitelmaani olla mukana Twitterissä Enbusken julistaessa, että Facebookissa on vain idooottejja. (nykypäivä-lehti 10.8.2012) .Luulin olevani nero, koska olen syntynyt samana päivänä kuin Einstein ja osaan vääntää siitä jopa pii-luvun- tunnusmerkikseni! Enbuskella oli muuten suomen kielen virhe nukykypäivä-kolumnissaan ! Sattuu sitä siis parhaissakin perheissä..

Jussi 14.8.2012 Vastaa

Terve vaan Teresa. Kannattaa lähteä liikkeelle ihan rauhassa, etsiä seurattavia ja tutkia, miten Twitterissä yleisesti toimitaan. Lisää apua voi kysellä vaikka kokeneemmilta käyttäjiltä.

En löytänyt tuota Enbusken julistusta Nykypäivästä, mutta luulen ymmärtäväni, mikä siinä on takana. Jos ajatellaan asiaa niin päin, että Twitteristä puuttuvat idiootit, se johtuu siitä, että Twitterissä on hankala häiriköidä hetken mielijohteesta. Twitterissä äänensä kuuluville saaminen edellyttää pitkäjänteistä kontaktiverkon rakentamista ja vuorovaikutusta. Tästä syystä perinteinen verkkopalstoilla ja Facebook-sivuilla mesoaminen ei onnistu siellä kovin helposti.

Twitterin käytön oppiakseen ei tarvitse olla nero. Tsemppiä yritykseen.

Aira Putkonen 5.4.2013 Vastaa

Kiitos ohjeista. Fb on tuttu ja tähän haluan tutustua.

Paula Ojala 1.11.2009 Vastaa

Pakko mainostaa!!!

Jussi 2.11.2009 Vastaa

Kiitos Paula :)

Ravida 28.11.2009 Vastaa

No kokeilaan miten tämä pelaa;

Niilo 10.12.2009 Vastaa

Ensin tunnukset ja sitten tweettamaan.

kaarina tonteri 19.3.2014 Vastaa

Ja miten oikein aloitetaan? ”ensin tunnukset” siis minne? miten? ”luo profiili” siis minne , miten? Mitä nappia siis pitää painaa että voi päästä twitteriin???

Jussi Linkola 20.3.2014 Vastaa

Twitterin osoite on http://twitter.com/.

Digwiid 12.12.2009 Vastaa

Kyllä selvensi paljon mikä on idea tässä

Aimo Lyytikainen 18.12.2009 Vastaa

Olen ollut tässä jo monta kuukautta.Ainoa mitä olen oppinut on miten siivotaan kone viruksista,täältä tulee niitä aivan mahdottomasti.

Jussi 18.12.2009 Vastaa

Aimo: Virusten siivoaminen on jo varsin merkittävä taito, eli paljon olet ehtinyt oppia :)

Aksu 28.12.2009 Vastaa

Sori vaan mutta miten joku touhu voi olla näin turhaa ja teennäistä. En ymmärrä miten ihmisiä voi kiinnostaa muutaman sanan kommentit siitä mitä kukakin muukalainen milläkin hetkellä tekee tai ajattelee? Soittakaa ystävillenne, käykää kylässä! Tehkää jotain oikeeta ja pitäkää aitoa yhteyttä! Älkää aloittako vain koska luulette sen olevan coolia. Ihmisillä on nykyään ihan liikaa aikaa…

Arska 20.11.2013 Vastaa

Samaa mieltä !

H Joki 21.3.2014 Vastaa

Hetken mietin tähän liittymistä, mutta herätit minut, kiitos!

Saunatupa 28.12.2009 Vastaa

Ääni tälle…

ilkka snellman 2.1.2010 Vastaa

Mulla on nokia E71. Löytyykö laitteelle mitään valmista pohjaa?

Jussi 3.1.2010 Vastaa

Ilkka: Itselläni ei ole kokemuksia, mutta ainakin tällainen ohjelma löytyy: http://www.tweets60.com/ – myös http://m.twitter.com/ toimii ihan kelvollisesti mobiililaitteella.

Jusa 13.1.2013 Vastaa

Tulikohan tämä twiiti perille? Tässä vielä treenailen??

Jussi 14.1.2013 Vastaa

Moi Jusa, kommenttisi tuli perille tänne Tarkkaamo-blogiin. Twiitit menevät perille Twitteriin kun teet sinne tilin ja alat twiitata.

timo 5.10.2014 Vastaa

ei kai tämä ole se sama twiittipohja, tämä on chatti?

Jukka 16.1.2010 Vastaa

Tähän tarttis varmaan paneutua!

Ravida 24.1.2010 Vastaa

Olin jo kokonaan uhohtanut tämän Twitterin- ja eikun taas kokeilemaan.

Ravida 24.1.2010 Vastaa

Mistä löytäisin suomenkielisiä sivuja. Englannin kirjoittaminen vähän tökkii mulla.

Jussi 25.1.2010 Vastaa

Käyttäjä @PauliinaMakela on listannut suomalaisia käyttäjiä omissa Twitter-listoissaan (tällä hetkellä 16 listaa. @johnsalminen on myös listannut suomalaisia käyttäjiä ja organisaatioita aihepiireittäin.

Uusi suomalaisia käyttäjiä yhteen keräävä hashtag on #TaskuBileet, jonka alla käydään lähes pelkästään suomenkielistä keskustelua, ja ajankohtainen suomalaisia yhdistävä tagi on tietysti myös #euroviisut.

Suuri osa suomalaisista kirjoittaa englanniksi, välillä myös sekoittaen englantia ja suomea. On myös pelkästään suomen kieltä käyttäviä tweettaajia, joita uskon löytyvän noiden listojen ja vinkkien kautta.

Ravida 28.1.2010 Vastaa

Juu, kiitti paljon. Eiköhän tästä lähde.

Ravida 28.1.2010 Vastaa

Vielä mun täytyy kysyä: missä sivulla tai paikassa voin luoda käyttäjätunnuksen ja täyttää käyttäjäprofiilin tietoja.

Jussi 29.1.2010 Vastaa

Ravida: Käyttäjätunnuksen pääset luomaan etusivun Sign up now -painikkeen kautta tai siitty tästä suoraan rekisteröintisivulle. Rekisteröinnin jälkeen Twitter-sivun yläreunassa on rivi linkkejä, joista yksi on Settings. Settings-sivun account-välilehdellä ovat käyttäjäprofiilin tiedot, ja sinne kannattaa ainakin täyttää One Line Bio.

kaarina tonteri 19.3.2014 Vastaa

Ai minkä etusivun? eikö jokaisella ole eri etusivu koneessaan?

Jussi Linkola 20.3.2014 Vastaa

Tarkoitan tässä Twitterin etusivua osoitteessa http://twitter.com/.

Ezka 22.2.2010 Vastaa

Tässä yksi sivusto josta löytyy suomalaisten Twitter käyttäjien päivityksiä:

http://www.suomitweet.com/

jensu 7.2.2012 Vastaa

Ite en viel oo kerkeenny kokeilla ja minkä ikäin tääl pitääpi olla

Jussi 8.2.2012 Vastaa

Twitterissä ei ole ikärajoitusta. Eli kokeilemaan vaan, jos homma kiinnostaa.

Leena Huumo 7.3.2012 Vastaa

Voisiko FB kuvat saada siirrettyä TWITTERIIN uuden profiilin luomiseksi sinne?Otatko yhteyttä meiliini.

Jussi 7.3.2012 Vastaa

Moi Leena. Taisimme jo ratkaista asian. Mukavaa kevään jatkoa :)

Tapani Lehtola 14.3.2012 Vastaa

Hei!
Minulla on twitter iMacissa ja iPhone 4:ssa. Kun tweettien, seurattavien tai seuraajien määrä lisääntyy, eivät ne (numerot) päivity iPhonessa ennen kuin vasta uudelleen käynnistyksessä. iMacissa kyllä päivittyvät, vaikka tapahtumat olisi tehty iPhonessa. Ei tosin ole maata kaatava ongelma, mutta outoa kumminkin. Onkohan kyseessä vika vai ominaisuus?

Tapani Lehtola 14.3.2012 Vastaa

Unohda koko juttu, homma selkis. ;)

Jussi 20.3.2012 Vastaa

Mainio juttu. Mukavaa twiittailua.

Reijo Salmi 26.3.2012 Vastaa

Tiedotetaan tämän T:n avulla.

Reijo Salmi 26.3.2012 Vastaa

Tämä on mielenkiintoista.

Jussi 27.3.2012 Vastaa

Hyvältä kuulosta. Toivottavasti homma avautuu ja osoittautuu hyödylliseksi.

Marja-Leena 25.4.2012 Vastaa

Erinomainen opastus ja kiinnostaa aloittaa. Tarkistan vielä, ymmärsinkö oikein, että tweettaus on enemmän tapa olla ajassa mukana eli seurata ilmiöitä ? Kun taas fb:ssa ollaan tavallaan itse keskiössä; kerronta lähtee kunkin omasta elämästä (mikä vähitellen alkaa ainakin minua puuduttaa…)

Jussi 25.4.2012 Vastaa

Hei Marja-Leena. Aika hyvin tiivistit tuohon Twitterin ja Facebookin yhden keskeisen eron. Twitterin oman about -sivun alkutiivistys kertoo myös aika kivasti, mistä siinä on kyse: ”Twitter is a real-time information network that connects you to the latest stories, ideas, opinions and news about what you find interesting.”

joku vain 22.5.2012 Vastaa

kuinka monta vuotta pitää ola kun tänne rekisteröityy??? kun haluaisin tulla tänne ja olen 12 v…

Jussi 23.5.2012 Vastaa

Terve. Twitterin käyttöehdoissa ei mainita ikärajaa.

Hannes Lampimäki 23.5.2012 Vastaa

Ok.

joku vain 2.6.2012 Vastaa

ok….

Harri L 9.7.2012 Vastaa

Nokian osaajat perustivat JOLLAN, viisas veto, tuen täysillä! Onnea!

Jussi 10.8.2012 Vastaa

Kyllä vain. Odotellaan mielenkiinnolla, miten homma etenee.

RailioVesa 21.8.2012 Vastaa

Toivotaan menestystä näitä suomi tarvitsee.

Veli-Matti Auvinen 1.9.2012 Vastaa

Suomi tarvitsee Yksilöitä jotka ovat valmiita uhraamaan elämänsä toisten puolesta, ne ajat ovat ohi ja kunnia heille jotka sen aikanaan tekivät.

Ulla Varis 11.8.2012 Vastaa

En ymmärrä tätä twiittausta.APUVA !!!

Jussi 14.8.2012 Vastaa

Moi Ulla. Kannattaa ottaa ihan rauhallisesti… Twitterin omaksuminen voi vaatia vähän aikaa ja paneutumista. Pikaohjeena heittäisin seuraavat: 1) Tee tili 2) Etsi seurattavia ja seuraile, miten muut toimivat 3) Kokeile itse twiittaamista ja etsi oma tapasi toimia.

Veli-Matti Auvinen 1.9.2012 Vastaa

Samaa tuotosta kuin muutkin ns.sosiaalimediatuotokset, olen liian vanha innostumaan tälläisestä kontakteista, kaikesta huolimatta hyvää elämää kullekkin säädylle. :)

hannu sihvonen 15.8.2012 Vastaa

möro

helena laulaja 12.9.2012 Vastaa

poistuuko twitteri tili ajan myötä?
kävi moka sähköpostini osoitteesta puuttuu yksi kirjain ja unohdin salasani ja nyt jos painan unohditko salasana? kohtaa nii tulee muistutus mutta mihin lie menee ei miu sähköpostii ainkaa ku yks kirjain heittää…eikä sähköposti osotta voi muuttaakkaan kun en pääse tililleni sisää ja sähköpostin muuttamiseenkin tarvitaan salana (jota en muist)….
vastatkaa joku?????:))

Jussi 13.9.2012 Vastaa

Moi Helena. Tuliko salasanavirhe jo rekisteröityessäsi? Rekisteröitymisprosessiin muistaakseni kuuluu sähköpostiosoitteen vahvistaminen (eli sähköpostiosoitteeseen tulee vahvistusviesti, joka sisältää vahvistuslinkin), ja jos tuo vahvistaminen jää tekemättä, voisi olettaa, että tili ei täysin aktivoidu. Ehkä se siis poistuu melko nopeastikin, mutta ei varmaan kannata jäädä odottelemaan. Jos haluat Twitteriin mukaan, kannattaa tehdä uusi, toimiva tili.

Twitterin ohjeista löytyy asiaa toimimattomiin sähköpostiosoitteisiin liittyen, mutta ei ratkaisua ongelmaasi. Twitter myös pidättää oikeuden poistaa yli 6 kuukautta käyttämättä olleet tilit, mutta olen kyllä nähnyt tilejä, jotka ovat olemassa reilusti yli vuoden tviittailutauonkin jälkeen, joten tuonkaan varaan ei kannata laskea.

Sari Köyhäjoki 25.12.2012 Vastaa

Hieno, selkeä opas, kiitos kaikille! Kun on joulu ja paavikin jo twiittaa niin mikä ettei meikätyttöki!

Viittaus verkossa: Tilastoja 2012 | Tarkkaamo
Pauli 14.6.2013 Vastaa

Hyvä opas

Iida Kuikka (@sweetAJC7) 10.7.2013 Vastaa

Miten monta twiittiä voi lähettää päivässä?

Jussi Linkola 29.7.2013 Vastaa

Rajoituksia ei tietääkseni ole. Eli twiitata saa niin paljon kuin ehtii.

Viittaus verkossa: WOIHAN TWITTER | SANAN RIESKOO
marra 25.7.2013 Vastaa

Kiitos ohjeista! Kysymys: miksi en näe tviittejäni muiden virrassa, jos olen osallistunut keskusteluun? Näen ne toki omalla sivullani. Tviittaan lumialla. Herää epäilys, näkevätkö muutkaan!? Näen muiden kommentit kyllä siinä keskustelussa

Jussi Linkola 29.7.2013 Vastaa

Kun katsot käyttäjän profiilia, näet vain hänen tekemänsä twiittaukset (ja retweettaukset). Omassa kotinäkymässäsi näet seuraamiesi käyttäjien tekemät twiittaukset (ja omat twiittauksesi). Keskusteluun kannattaa aina liittää jokin yhteinen hashtag eli kanavatunniste, jolla keskusteluun liittyvät twiitit merkitään. Näin kyseistä hashtagia seuraamalla on mahdollista löytää aiheeseen liittyvät twiitit kaikilta keskusteluun osallistuneilta käyttäjiltä riippumatta siitä, seuraatko heitä tai et.

Liisa 9.8.2013 Vastaa

Hei,
mikä mahtaa olla vikana siinä, että tekemäni Twitter profiilissa on teksti ”Muokkaa profiiliasi”, vaikka mielestäni olen sitä muokkaillut? Mitä minun pitää aktivoida, jotta saan tuon tekstin muotoon ”Seuraa”, kuten muilla näkyy olevan?

Jussi Linkola 9.8.2013 Vastaa

Moi Liisa. Kun katselet omaa profiiliasi, on siinä tarjolla ”Muokkaa profiiliasi” -linkki, jonka kautta pääset tarvittaessa muokkaamaan profiiliasi. ”Seuraa” olisi omassa profiilissa tarpeeton, koska itseään ei voi seurata. Kun joku muu käyttäjä vierailee profiilissasi, näkyy hänelle ”Seuraa”-linkki siinä oikealla paikallaan.

Liisa 9.8.2013 Vastaa

Hei,
kiitos tiedosta. Tämä osui vain silmääni, kun menin katsomaan seuraamani henkilön takaa ketkä muut häntä seuraavat. Muilla oli tuo ”Seuraa” ja minulla tuo Muokkaa-teksti. Pääasia, että muut näkevät kohdallani tuon ”Seuraa”-tekstin. Tieto helpotti kummasti:)

Kalle 12.8.2013 Vastaa

Ei poikkea juuri facebookista.
Onneksi ei tarvitse tykätä.

paula ståhlberg 9.10.2013 Vastaa

Kiitos näistä. Olette loistava!

Jussi Linkola 9.10.2013 Vastaa

Kiitos.

helena helini 9.10.2013 Vastaa

Kiitos, vahingossa löysin tälläsen oppaan, oom usein miettinyt miten pääsis alkuun, nyt yritän kokeilla.

Jussi Linkola 9.10.2013 Vastaa

Mukava kuulla. Toivottavasti twitteröinti onnistuu.

Maija-Kristina Moilanen 23.10.2013 Vastaa

Hei Jussi! Vieläkö olet paikalla, jos esitän kiperän kysymyksen? Kunhan keksin sen.

Jussi Linkola 23.10.2013 Vastaa

Seurailen tätä vaihtelevasti ja vastailenkin toisinaan.

Maija-Kristina Moilanen 24.10.2013 Vastaa

Jussi, kiitos vastauksesta.
Ja nyt siihen kiperään kysymykseen. Onko miten yleistä, että Twitteriin jäädään ikäänkuin koukkuun? Eli muodostuu elämänehdoksi viestien pistäminen tiettyihin aihepiireihin ja sukkuloidaan tietyissä seurapiireissä suurinpiirtein hampaat irvessä aamusta iltaan, ettei vaan jäädä mistään kalabalikista paitsi. Siis vaatiiko se jatkuvaa paikallaoloa, että siitä saa jotakin ”oikeesti” irti?

Jussi Linkola 25.10.2013 Vastaa

Kuten itsekin jo olit päätellyt, ei Twitterin hyötykäyttö edellytä jatkuvaa paikalla oloa. Itse ainakin piipahdan siellä toisinaan, katson vähän, mitä on meneillään ja siirryn ilman vierotusoireita muualle. Toki tässäkin palvelussa varmasti koukutuksen mahdollisuus on olemassa, eikä asiaan ole yksiselitteistä vastausta tai ohjetta. Kannattaa twiittailla oman mielenkiinnon ja jaksamisen rajoissa.

arttu mättö 24.10.2013 Vastaa

Moi. Poistuuko Twitter tili ajanmyötä vanha puhelin hajosi enkä pääse kirjautumaan enään sisään joten tein uuden nyt häiritsee kun nimelläni löytyy kaksi käyttäjää

Jussi Linkola 25.10.2013 Vastaa

Twitter pidättää oikeuden poistaa yli 6kk käyttämättä olleet tilit. En kuitenkaan muista koskaan kuulleeni, että jokin käyttämätön tili olisi poistettu.

Maija-Kristina Moilanen 25.10.2013 Vastaa

Jussi Linkolalle:

Sori jos edellinen viestini vaikuttaa provosoivalta. Räikeä esitystyylini paljastaa äärimmäisen ennakkoluuloisen asenteeni Twitteriä kohtaan. Nyt, kun olen vähän tutustunut vempeleeseen harjoitusrekisteröitymisen kautta, voin huokaista helpotuksesta. Näyttää siltä, että Twitterissä voi olla mukana huvia ja hyötyäkin tuottavalla tavalla ilman, että itse pitäisi pälättää pitkin päivää (en itseasiassa keksinyt vielä, miten pääsee johonkin keskusteluvirtaan mukaan – onko siellä edes sellaista lehdykkää, jossa viestit listautuvat kronologisesti?). Mutta siis kirjautumalla ja valitsemalla joitakin seurattavia persoonia pääsee jo jyvälle, mitä siellä viestitellään. Ja näppärästi voi valita itseään kiinnostavia aihepiirejä. Nälkä voi sitten kasvaa syödessä – pakko alkaa viittailemaan.

Jussi Linkola 25.10.2013 Vastaa

Keskustelujen rakenne on aina ollut twitterin heikko kohta, tai toisaalta vahvuus. Nykyään palvelu pyrkii rakentamaan samaan asiaan liittyviestä viesteistä ketjuja, jotka saa näkyviin avaamalla twiitin tiedot. Esim. tässä yksi viestiketju.

Maija-Kristina Moilanen 25.10.2013 Vastaa

Juupa juu Jussi, iskin siis heikkoon kohtaan!
Kiitos ystävällisestä (ja rehellisestä) vastauksesta.

Maija-Kristina Moilanen 30.10.2013 Vastaa

Jussi, hohoi! Ongelmia profiilin somistuksessa: kun olen ladannut koneeltani kuvan profiilikuvaa varten, systeemi on mykkä eli ”Tallenna muutokset” painike ei reagoi. Sama otsakekuvan kanssa. Olen huomioinut vaaditut kuvakoot ja formaatit. Ohjelma vaikuttaa muutenkin tahmealta (vai lieneekö oma kone liian antiikkinen?)

Jussi Linkola 30.10.2013 Vastaa

Voisi olla nettiselainongelma. Jos käytät Internet Exploreria ja vielä jotain sen vanhempaa versiota, saattaa ilmetä vaikeuksia Twitterin kanssa. Kokeile Firefoxia tai Google Chrome -selainta.

Tuomo Alanko 31.10.2013 Vastaa

Huomenta kaikille

MSaloranta 3.11.2013 Vastaa

Tervehdys! Olen yrittänyt etsiä selkeää ohjetta web-linkin lisäämiseksi twiittiin. Eli miten voin liittää tuohon 140 merkkiin ns. ”pikalinkin”, joka ei vie twiitistä turhaa merkkitilaa? Useimmissa twiiteissä olen noita pikalinkkejä nähnyt, mutta en ole asiaa saanut ratkaistua. Kiitos!

Jussi Linkola 4.11.2013 Vastaa

Terve. Tässä pari vinkkiä:

1) Twitterillä on oma, automaattinen linkinlyhentäjä, joka toimii, kun esimerkiksi Twitterin www-käyttöliittymän kautta liität twiittiin linkin. Huomaat sen siitä, että vaikka liittäisit twiittikenttään kuinka pitkän linkin hyvänsä, jää twiittiin vielä runsaasti käytettäviä merkkejä jäljelle.

2) Bit.ly on monipuolinen linkinlyhennyspalvelu. Kun menet tuonne palvelun etuvulle, on heti siinä ylhäällä kenttä, johon voit liittää lyhennettävän linkin, suorittaa lyhennyksen ja saada lyhennetyn version käyttöösi. Palveluun kannattaa rekisteröityä, koska silloin saat lyhentämäsi linkit muistiin ja voit seurata, kuinka paljon niitä on klikkailtu. Tässä Zenton blogimerkinnässä on hyvät ohjeet Bit.ly:n käyttöön.

JHanski 1.12.2013 Vastaa

Moi!
Olen lisännyt twitteriin profiilikuvan, mutta kun sen suurentaa profiilista ”isokokoiseksi” kuva on karkea ja huonolaatuinen, vaikka twitteriin siirrettäessä sen kuva koko on 7mb ja kuva muutenkin ennen twitteriä hyvälaatuinen. Millainen kuvan on oltava, että se olisi zoomatussa koossa laadukas? Olen kokeillut erilaisia kuvia ja kaikilla on sama juttu…

Jussi Linkola 2.12.2013 Vastaa

Terve,
En ole löytänyt Twitteristä ohjeita kuvan laatuun liittyen. Selvästikin kuvaa pakataan aika rajusti, kun laatu huononee. Profiilikuvaksi voi ladata jpg-, png- tai gif-kuvan, mutta Twitter taitaa kääntää kuvan aina jpg-muotoiseksi. Kuvan pakkaus varmaan tapahtuu joillain vakioasetuksilla, joten käyttäjä ei ymmärtääkseni voi siihen juurikaan vaikuttaa, paitsi käyttämällä itse mahdollisimman hyvälaatuista alkuperäiskuvaa, kuten olet yrittänytkin. Kerro ihmeessä, jos keksit tuohon jotain toimivia vinkkejä.

alina♥ 15.12.2013 Vastaa

Moi kaikille♥♥♥♥♥♥;-)

Markku Vanttinen 20.12.2013 Vastaa

Kommenttini on on hyvin varauksellinen koska en tiedä kaikkia osatekiöitä. markku

Sami 7.1.2014 Vastaa

Hei!

1. Jos kirjoitan twiitin alkuun

@käyttäjänimi

niin meneekö twiitti vain ko. henkilölle vai näkevätkö sen kaikki seuraajani?

2. Jos em. menee kaikille seuraajille, onko jotain tapaa, jolla twiitin voi lähettää niin, että se näkyy vain ko. henkilön ”twiittivirrassa”?

3. Onko väliä, missä kohtaa ko. merkintä (@käyttäjätunnus) on – twiitin alussa, keskellä tai lopussa?

4. Olen nähnyt twiittien alussa muutaman kerran merkinnän

.@käyttäjätunnus (siis piste ennen ät-merkkiä ja käyttäjätunnusta)

Mikä on tuon pisteellisen merkinnän tarkoitus?

Kiitos!

Jussi Linkola 8.1.2014 Vastaa

Moi Sami, kysymyksissäsi tuli useampi twiittivirran ominaisuus esille:

1. Jos kirjoitat twiitin alkuun @käyttäjänimi, näkyy twiitti sellaisten käyttäjien virrassa, jotka seuraavat sekä sinua että tuota toista käyttäjää.

2. Ei tietääkseni ole sellaista tapaa. Lisäksi kaikki twiittisi ovat aina nähtävissä profiilisivullasi. Jos haluat kahdenkeskistä viestittelyä, voit lähettää käyttäjälle yksityisviestin.

3. Merkitystä on sillä, kenen virrassa twiitti näkyy. Eli jos @käyttäjätunnus on mainittu muualla kuin twiitin alussa (mention, maininta), näkyy twiitti kaikkien seuraajiesi virrassa. Jos se on alussa (reply), pätee kohta yksi, eli sen näkevät virrassaan käyttäjät, jotka seuraavat sekä sinua että kyseistä käyttäjää, jolle twiitti oli osoitettu.

4. Tarkoitus on ohittaa kohdan yksi toimintapa. Eli vastataan käyttäjälle @käyttäjätunnus, mutta halutaan, että vastaus näkyy kaikille omille seuraajille.

Sami 10.1.2014 Vastaa

Kiitos vastauksista!

Kun luin vastauksesi ja rupesin niiden pohjalta ”tutkimaan” omaa Twitter-tiliäni sekä pohtimaan asiaa, heräsi epäily.

Oman havaintoni mukaan @käyttäjänimi -alkuinen twiitti ei näy kyseisen käyttäjänimen omille seuraajille.

Jos näkyisi, se tuntuisi myös hyvin oudolta, sillä silloinhan kuka tahansa voisi saada oman twiitttinsä kymmenille tuhansille henkilöille vain laittamalla twiittinsä eteen tietyn @käyttäjänimi-merkinnän.

Niin havaintoni kuin terve järki sanovat muuta, kuin mitä sinä sanot vastauksessasi. Miten siis asia on? (Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?)

Jussi Linkola 11.1.2014 Vastaa

Olin kenties vähän epäselvä. Eli @käyttäjänimi -alkuinen twiitti näkyy käyttäjille, jotka seuraavat sekä sinua että tuota toista käyttäjää, siis teitä molempia. Eli omista seuraajistasi viesti näkyy sellaisten käyttäjien virrassa, jotka seuraavat lisäksesi myös käyttäjää @käyttäjätunnus.

pekka tikkakoski 11.1.2014 Vastaa

tulonjako kiinnostaa

pekka tikkakoski 11.1.2014 Vastaa

kyllä se siitä

Marika 23.1.2014 Vastaa

Mielenkiintoista, yritin luoda s-postilla twitteriä itselleni niin s-posti oli käytössä ja tilasin salasanan nollauksen niin sain jonku italialaistyyppisen nimen ja nollauslinkin s-postiini. Enpä uskaltanu nollata. Pitänee ensin vaihtaa salasana s-postiini.

Julia 3.2.2014 Vastaa

Mie mummo olen fb:ssa ja minulla on oma blogi. Huomasin, että erästä kirjoitustani oli tykätty fb:ssa ja perässä oli joku twiitannut. En ymmärrä näistä sivuista yhtään mitään ja luin kyllä tässä yllä monenmoisia ohjeitanne, jos haluaa liittyä mukaan. Minulle riittää blogini ja fb, joten kysyn, mitä tarkoittaa blogissani twiittaus ja pääsenkö sitä näkemään jostain rekisteröitymättä? Taitaa joskus olla tyhmiäkin kysymyksiä…

Jussi Linkola 3.2.2014 Vastaa

Jos tehty twiittaus näkyy Twitterin oman twiittausnapin kautta, jossa siis vasemmalla on nappi ja twiittausten lukumäärä oikealla pienessä laatikossa, pitäisi sitä pientä laatikkoa klikkaamalla avautua Twitter-haku, jossa tuloksena ovat kyseistä sivua koskevat twiittaukset.

Ja kyllä, jos twiitin tekijän profiili on julkinen, pitäisi sinun päästä näkemään kyseinen twiitti iman rekisteröitymistä.

Julia 3.2.2014 Vastaa

Kiitos vastauksesta. Pitäisi kai uskaltaa painaa nappeja. Asia ok. Löytyi twiittaaja:)

Epätietoinen metsuri 15.2.2014 Vastaa

Hei,
kirjoitin Twitter-tililläni seuraavanlaisen twiitin:

”#olympialaiset on jaettu kahteen sessioon — #talviolympialaiset ovat huonommat, eikä niitä seuraa kukaan.” http://hikipedia.info/wiki/Olympialaiset #sotshi

Miksi klikatessani hashtagia #talviolympialaiset en näe omaa twiittiäni hakutuloksissa? Näyttäisi sille, että lähtökohtaisesti hyperlinkkejä sisältämättömät twiitit taas näkyvät. Mikä neuvoksi?

Jussi Linkola 28.2.2014 Vastaa

Tämä vastaus ei enää auta olympialaisiin, mutta ehkä siitä on hyötyä jatkossa.

Kun Twitterillä suorittaa haun, hakee se oletuksena ns. suosittuja twiittejä, joita siis on kommentoitu tai jaettu eteenpäin. Hakuikkunassa on myös vaihtoehto, joka näyttää kaikki hakuun liittyvät twiitit. Katso, jos löytäisit tuon vaihtoehdon käyttöön. Tuolla oppaan kuvassa 4 asia on mainittu.

kaarina tonteri 19.3.2014 Vastaa

En ole vielä löytänyt yhtään opasta, missä neuvottaisiin kuinka twitteriin pääsee… ohjeissa luullaan kai että henkilö , jota opastetaan on jo twitterissä sisällä. Neuvotaan luomaan tunnus tai profiili ja etsimään seurattavia. Ei sentään kerrota kuinka se tapahtuu. Siis AIVAN ALUSTA. Mielellään siitä lähtien että avaan tietokoneen ja töllistelen avaussivuani. Mitä sitten seuraavaksi?

Jussi Linkola 20.3.2014 Vastaa

Hei Kaarina. Piritta Seppälä on tehnyt presentaation, jossa Twitter-tilin perustaminen neuvotaan alusta alkaen: Näin aloitat Twitterin käytön.

Tilin perustaminen tapahtuu Twitterissä, eli osoitteessa http://twitter.com/. Toivottavasti pääset tästä eteenpäin.

kaarina tonteri 26.4.2014 Vastaa

Eipä tuolla Seppälän sivulla ollut moista alkeiskurssia, toki siellä viitattiin toissa joulukuussa olleeseen koulutukseen mutta taidan olla siitä myöhässä.

Jussi Linkola 28.4.2014 Vastaa

Kurssia siellä ei ole, mutta siinä selattavassa presentaatiossa on ohjeistettu monia asioita.

Jari 23.10.2014 Vastaa

MInulla on Tabletissa paljon kuvia, mm. kuvattu pankkikortin koodit jpg-kuviksi.
Näkevätkö muut käyttäjät minun valokuvat minun Tabletista ?
– voi sen estää ? miten
– aika vaarallista jos voi
– mitkä kuvat näkyvät muille ?

Jussi Linkola 24.10.2014 Vastaa

Kannattaa tutustua käyttöohjeisiin ja hakeuta laitteen kanssa esimerkiksi osaavamman tuttavan neuvojen äärelle. Tähän on mahdotonta antaa hyödyllistä vastausta näiden antamiesi tieojen perusteella.

Tapani A. 24.10.2014 Vastaa

Hyödyllinen sivusto; pääsin tämän avulla mukavasti alkuun Twitterin käytössä. Palaan varmasti näille sivuille toistekin. – Suurkiitos!

Tällä sivulla voisi vielä muutaman ’tweetti > twiitti’ -muutoksen tehdä. :-)

Jussi Linkola 25.10.2014 Vastaa

Kiitos. Korjasin vähän noita tweetti-ilmaisuja. Tämä opas on alun perin vuodelta 2009, jolloin suomenkieliset twiittaustermit olivat vielä osittain hakusessa. Twiitata suomalaisittain ja tweetata (to tweet) englantilaisittain hakivat paikkaansa, mutta twiittaaminen on tainnut nyt vakiintua käyttöön.

Maula 12.11.2014 Vastaa

Mitä tarkoittaa twiitin perässä oleva AS?

Jussi Linkola 20.11.2014 Vastaa

Nyt täytyy sanoa, että en tiedä. Kysy vaikka seuraavalta twiittaajalta, jonka näet käyttävän kyseistä merkintätapaa.

Marja Kaarento 9.12.2014 Vastaa

Loistavaa, tutut siirtymässä pikkhiljaa Twitteriin. Tässä heille erinomainen linkki.

Birgitta 1.1.2015 Vastaa

Hei!

Kun retwiittaan jonkun twiitin, onko mahdollista saada se näkyviin myös omalle etusivulle twiittivirtaan? Nyt se näkyy vain proifiilisivullani.

Jussi Linkola 9.1.2015 Vastaa

Seuraatko kyseistä käyttäjää? Etusivun twiittivirrassa näkyvät seuraamiesi käyttäjien tekemät twiitit ja retwiitit. Kun käytät Twitterin retweet-toimintoa, se ei varsinaisesti vaikuta omaan twiittivirtaasi, eli jos twiitti oli jo valmiiksi virrassa, se jää sinne omalle paikalleen. Jos taas retwiittasit käyttäjää, jota et seuraa, ei twiitti tule virtaasi näkyviin, mutta sen sijaan käyttäjät, jotka seuraavat sinua, saavat twiitin omaan virtaansa.

Birgitta 15.1.2015 Vastaa

Ok! Kiitos vastauksesta, tämä selvensi asiaa.

mika kankkunen 15.1.2015 Vastaa

Miten tiedot voi poistaa jos siellä ei viitsi olla

Jussi Linkola 16.1.2015 Vastaa

Tästä löytyy ohje Twitter-tilin poistamiseen.

Jouni 29.1.2015 Vastaa

facebookissa arvioidaan olevan 20 prosenttia haamutilejä, se on valtava määrä, kun käyttäjiä on pitkästi yli miljardin.
Mikähän twitterin vastaava arvioitu tilanne on?

Jussi Linkola 30.1.2015 Vastaa

Twitter ilmoittaa verkkosivuillaan vain aktiivisten tilien määrän, joka on 284 miljoonaa. Siis 284 miljoonaa käyttäjää, jotka kuukausittain käyttävät Twitteriä. Haamutilejä ja käyttämättömiä tilejä on varmasti valtava määrä, mutta Twitter ei tietääkseni mainosta tätä tilien kokonaismäärää missään.

Haamutilin käsite on myös Twitterin tapauksessa vähän ongelmallisempi, kun palveluun saa luvallisesti luoda useita tilejä, toisin kuin Facebookissa.

Mikko 3.4.2015 Vastaa

Miten sinne ”@ Yhteydet” pääsee? (Minulla Windows Phonella Twitter)

Jussi Linkola 5.4.2015 Vastaa

Minulla ei valitettavasti ole kokemusta Windows-puhelimen Twitter-sovelluksesta.

Jussi Linkola 15.4.2015 Vastaa

Korjauksena edelliseen vastaukseeni: tuo Yhteydet on Twitterissä nimetty uudelleen, se on nykyään Ilmoitukset. Olisi kai jälleen aika päivittää tätä opasta.

Johanna 21.4.2015 Vastaa

Voiko samalla sähköpostiosoitteella luoda useamman Twitter-tilin? Miten?

Jussi Linkola 21.4.2015 Vastaa

Yksi sähköpostiosoite voi liittyä ainoastaan yhteen Twitter-tiliin. Gmail-käyttäjät voivat yrittää kiertää tätä rajoitusta seuraavasti:

Jos gmail-osoitteen alkuosa olisi esimerkiksi matti.meikalainen, voi gmailissa tehdä tälle sähköpostiosoitteelle aliaksia plus-merkin avulla, vaikkapa näin:

matti.meikalainen+twitter1
matti.meikalainen+twitter2

Noihin osoitteisiin lähetetyt viestit saapuvat samaan postilaatikkoon, mutta esimerkiksi Twitter tulkitsee ne rekisteröitymisvaiheessa eri osoitteiksi. Lisätietoa gmailin aliaksista.

En ole itse kokeillut tätä Twitterissä, mutta joidenkin muiden palvelujen kanssa kikka toimii.

Ilkka Kujala 24.6.2015 Vastaa

Saan nykyään muutaman päivän välein sähköpostiini Ilkka Närhille osoitettuja viestejä, joissa kehoitetaan täydentämään rekisteröintiäni Twitteriin.
En ole Ilkka Närhi, enkä halua olla tekemisissä Twitterin kanssa, joten toivon, että häirikköviestit loppuvat.

yks vaa 9.7.2015 Vastaa

Pystyykö twitterissä vaihtamaan omaa profiilikuvaa?

Jussi Linkola 27.7.2015 Vastaa

Kyllä pystyy. Tietokoneen selainversiossa omalta profiilisivulta löytyy painike Muokkaa profiilia, jonka kautta profiili- ja otsakekuvaa pääsee vaihtamaan.

Jesse 1.8.2015 Vastaa

Mikä se semmoinen ”taikanapautus” oikeen on??

Jussi Linkola 1.11.2015 Vastaa

Nytpä joudun toteamaan, että en tiedä.

Jukka 6.10.2016 Vastaa

Onko mahdollista että joku muu näkee tilini jonkun tykkäyksen vaikka minä en sitä näe? Ja vielä sellaisen tykkäyksen jota en itse tiedä laittaneeni?

Jussi Linkola 6.10.2016 Vastaa

Eli näkeekö joku, jos olet tykännyt jostain Twiitistä? – Kyllä näkee, kaikki käyttäjän tykkäykset löytyvät käyttäjäprofiilista omalta sivultaan. Esimerkkinä omat tykkäykseni.

Sinänsä ei ole yllätys, jos tykkäys on tapahtunut vahingossa. Varsinkin kännykällä viestivirtaa selatessa voi sormi osua huomaamatta tykkäysnappiin. Tykkäyksen voi kuitenkin poistaa painamalla nappia uudelleen.

Aiemmin tykkäysnapin tilalla oli suosikkinappi, jota saattoi kenties kevyemmin käyttää vaikkapa kiinnostavien twiittien tallentamiseen. Tykkäys antaa vähintäänkin vaikutelman siitä, että allekirjoittaa twiitin viestin.

Jukka 9.10.2016 Vastaa

Kiitos edellisestä, Olen saanut palautetta että muut näkevät tililläni olevan tykkäyksen vaikka itse en sitä tykkäyksistäni löydä. Onko mitenkään mahdollista? Asia kiusasi niin että suljin koko tilin.

Jussi Linkola 12.10.2016 Vastaa

Uskon, että kaikki tilisi kautta tehdyt tykkäykset näkyvät tykkäyssivulla. Minun on vaikea kommentoida tarkemmin, kun en tarkalleen tiedä, mitä tykkäystä saamassasi palautteessa tarkoitetaan. Harmi, että jouduit sulkemaan tilisi tämän epäselvyyden vuoksi.

Jukka 12.10.2016 Vastaa

Odotan kuukauden ja avaan uuden.

lenna 18.10.2016 Vastaa

Hei!

Minulla on twitter-tili ja en ymmärrä, miksi en näe esim. seuraamani hlön twiitin alle tulleita kommentteja kuin vain silloin tällöin! Painan milloin mitäkin nappia, kuten replya, ja silloin näen vain sen, mihin minä voisin twiitata osallistuakseni keskusteluun! Välillä taas onnistun näkemään muiden mielipiteet ko. twiittauksen alla ja sitten en taas niitä löydäkään?! Siis miten tämä toiminto toimii? Mistä pitää painaa ?(Hastagilla löydän kyllä yläreunasta yksittäisiä twiittauksia, mutta kommentointia ei löydy sen twiitin alta. Miksi ja miten :D? Kiitos avusta!

Jussi Linkola 25.10.2016 Vastaa

Ilmeisesti tämä koskee tapaa, jolla Twitter näyttää vastaustwiitit seuraamisen perusteella. Jos käyttäjä A vastaa käyttäjälle B, sinä näet vastauksen twiittivirrassasi vain, jos seuraat kumpaakin käyttäjää. Muussa tapauksessa joudut etsimään twiitin käyttäjän A profiilista tai vaikka hashtagin perusteella. Lisätietoja löytyy Twitterin ohjesivulta.

Marjo 10.11.2016 Vastaa

Miten voin vastata twiittiin? Vastataanko kaarevalla nuolella? Kun olen kirjoittanut vastauksen, häviää alareunasta aktiivinen ”twiittaa”

Jussi Linkola 16.11.2016 Vastaa

Käytäkö Twitteriä tietokoneen www-selaimella? Itselläni ”twiittaa”-nappi on ensin ei-aktiivinen, ja heti, kun lisään twiittiin tekstiä, se muuttuu aktiiviseksi. En valittettavasti osaa sanoa, miksi se ei sinulla toimi, jos vastaaminen ei vieläkään onnistu.

Maaria 9.2.2017 Vastaa

Hei Jussi,

onko Twitter Advanced Search -työkalulla ja sen suodattimilla saatavissa oleva rajoitettu twiittivirta ”gardenhose” (n. 10 %) vai ”Spritzer” (n. 1 %) -luokkaa? Käytän Firefox -selainta haussa. Mistä johtuu, että em. työkalulla tietyltä aikaväliltä työkalun eri kriteereillä twiittejä haettaessa tulosikkunan MORE-pudotusvalikosta löytyy enää vain vaihtoehdot ”Periscope” ja ”News”, eikä aiempia vaihtoehtoja ”From everyone” tai ”From people you follow”, ”From everywhere” tai ”Near you”, vaikka Twitter-tuki (ks. https://support.twitter.com/articles/132700#) kertoo näiden vaihtoehtojen olevan olemassa? Tarvitsisin haussani tuota vaihtoehtoa ”From everyone”. Kuinkahan tämä onnistuisi – vai onko se kenties jonkinlaisena oletusarvona?

Jussi Linkola 9.2.2017 Vastaa

Hei Maaria, näyttäisi siltä, että nuo hakemasi suodattimet löytyvät Advanced Search -sivun vasemmasta ylaidasta:

Näin ainakin itselläni näkyy Chrome-selaimen kautta. Ensimmäiseen kysymykseesi minulla on sellainen näkemys, että Advanced Search etsii osumia kaikkien julkaistujen Twiittien joukosta. Joskus haku rajoittui 14 vuorokauden historiaan, mutta ymmärtääkseni rajoituksia ei enää pitäisi olla.

Maaria 10.2.2017 Vastaa

Hei Jussi,

suurkiitos vastauksesta! Tuo Search filters -sisältö oli minulta piilotettuna, joten en vain huomannut, vaikka otsikko on selvästi näkyvissä ;). Täytyy kysellä tuota twiittivirtakysymystä kansainväliseltä Twitter-foorumilta.

Jussi Linkola 10.2.2017 Vastaa

Jos twiittivirtaan liittyen löytyy tuoretta tietoa, olisi kiinnostavaa kuulla siitä.

Arto Nätkynmäki 6.3.2017 Vastaa

Moi , Mulla on 2 tiliä. Iphonen käyttöliittymässä on kätevä nappi, jolla voin valita ja vaihtaa tiliä. Mutta MacBookilla ja pc:llä kirjautuessa avautuu aina ”väärä” tili enkä saa sitä muutettua. Miten ja mistä se muuteaan

Jussi Linkola 6.3.2017 Vastaa

Hei Arto. Twitterin selainversioon ei saa useampaa tiliä kätevästi käyttöön, mutta on sovelluksia, joilla homma onnistuu:

Tellervo Mäkiranta 1.9.2018 Vastaa

Miten toimii tämä ns. oletko robotti osio? Yritän kyllä klikata kaikki ne ruudut, joissa sitä ko. olevaa kuva tai tekstiä on. Mutta miten se sitten jatkuu, kun siinä pyydetään klikkaamaan OK. tai mitä siinä nyt sitten olikaan. Miten se hyväksytään, että en ole robotti , kun olen saanut ne kuvat kaikki hyväksyttyä?? Ei mene mun järkeen, kun ei siinä ole mitään kohtaa, mitä pitäisi klikata, muuta kuin se seuraava ja sitten kuvat vain jatkuu…Minäkö tyhmä? Ja onko sitä mahdollisuutta saada mitenkään suomen kielelle, kun tuo enkku on niin huono?

Jussi Linkola 1.9.2018 Vastaa

Hei Tellervo, liittyykö tämä asia Twitteriin?

timppa 28.9.2018 Vastaa

laitoin malliksi että seuraan poliisi sivua, ei kiinnostanut, kuinka lopetan sen ettei poliisin tweettejä tule enään etusivulle?

Jussi Linkola 29.9.2018 Vastaa

Mene vaikka poliisin profiilisivulle paina painiketta tai tekstiä ”seurataan” (painikkeen toiminto on ”älä seuraa”, ja se lopettaa twiittien tilauksen).

Timo 29.9.2018 Vastaa

kiitti, voiko vanhat seurannat poistaa näkyvistä?
Sitten toinen juttu, jos menee Twitterillä ulkomailla esim Iltalehden sivuille, meneekö siitä roaming kuluja, vaiko voiko Twitterillä surfailla ulkomailla ilmaiseksi?

Jussi Linkola 1.10.2018 Vastaa

Twitter käyttää puhelimen datayhteyttä, joten roaming-kuluja menee, jos sinulla on roaming päällä ja käytät sitä.

timo 1.10.2018 Vastaa

ok, mites nuo vanhat twiitit, saako ne deletoitua näytöstä?

Jussi Linkola 1.10.2018 Vastaa

Moi, en osaa sanoa, riippuu varmaankin sovelluksesta, jolla Twitteriä käytät. Nettiselaimella mielestäni twiitit poistuvat näkyvistä, kun lopettaa jonkin tilin seuraamisen. Kännykkäsovellus voi toimia eri tavalla.

Tarja 29.11.2018 Vastaa

Hei Jussi,
Minulla on ollut pari kertaa Twitter-tili, sillä minusta on ollut mukava seurata sieltä mm. elokuva- ja musiikkitilejä. Olen ilmeisesti pari kertaa esittänyt jonkin ei-suositun mielipiteen eräästä laulajasta, jota seuraan (ja josta pidän). Tämän jälkeen moni laulajan fani blokkasi minut. Perustin uuden tilin (poistin edellisen) ja jos yritin päästä jonkun fanisivuston, joka siis oli blokannut minut, viestejä katsomaan ( en siis alkanut heti seurata), minut olikin blokattu, jälleen. En siis tehnyt muuta kuin yritin lukea laulajan fani Twitter-tililtä viimeisimpiä uutisia. Mistä minut tiedettiin blokata vaikka Twitter-tunnukseni oli eri? Olin siis edellisen Twitter-tilini aikana käynyt em. fanien Twitter-sivuilla, mutta en ollut kommentoinut enkä tykkäillyt. Onko olemassa joku ohjelma, joka paljastaa Twitter-tilin tiedot ulkopuolisille? Mietin taas tilin avaamista, mutta turhauttaa jo etukäteen, kun minut blokataan vaikka en seuraa ja taatusti, jos alan seuraamaan jotakuta mielenkiintoista tiliä.

Jussi Linkola 29.11.2018 Vastaa

Hei,

Tietääkseni tällaista mahdollisuutta, että joku saisi tilisi tiedot ja vielä siten, että kyseessä olet juuri sinä, ei ole. Yhdistävä tekijä voisi olla sähköpostiosoite, ja jos teit uuden tilin samalla sähköpostiosoitteella, Twitter voisi sen perusteella arvioida, että sama henkilö yrittää eri tilillä lukea blokattuja twiittejä. Onhan tuo fanitili ylipäänsä julkinen? Jos tilin twiitit ovat yksityisiä, niitä pääsevät lukemaan vain tilin ylläpitäjän hyväksymät käyttäjät.

Tarja 29.11.2018 Vastaa

On se julkinen tili. Olen lukenut sieltä twiittejä nyt, kun itsellä ei ole tiliä. Kiitos nopeasta vastauksesta!

Minna 12.1.2019 Vastaa

Hei. Kuinka poistetaan luetut twiitit?

Jussi Linkola 12.1.2019 Vastaa

Hei. Jos tarkoitat toisten käyttäjien twiittejä, jotka olet lukenut, et voi niitä poistaa. Twiitin tekijä voisi halutessaan poistaa omia twiittejään, mutta tämä lienee melko harvinaista.

Minna 12.1.2019 Vastaa

Kiitos kun vastasit. Asia selvisi..

Margit 30.10.2019 Vastaa

Miksi tämän puhelin numeroni varmentamiseen käytetään englanninkielisiä numeroita, kun soitan sinne, sieltä tulee kovalla vauhdilla englannin kielisiä numeroita, joista ei tahdo saada selvää, eikö tätä toimintoa voi saada suomenkielellä ja numeroilla, kun en osaa englantia. Terv. m.moisala@gmail.com

Jussi Linkola 30.10.2019 Vastaa

Hei, puhelinnumeroa varmistettaessa ei pitäisi olla tarvetta soittaa mihinkään. Jos siis kyseessä on puhelinnumeron vahvistaminen Twitteriin, pitäisi vahvistamisen tapahtua tekstiviestillä, joka sisältää vahvistuskoodin, joka syötetään Twitterissä sille tarkoitettuun kenttään.

Vai onko kyse jostain muusta ongelmatilanteesta?

Perza 4.2.2020 Vastaa

Mistä johtuu kun en näe omien twiittieni vastatwiittejä?

Jussi Linkola 5.2.2020 Vastaa

Moi, en osaa tämän kysymyksen perusteella vastata. Käytätkö Twitteriä tietokoneella vai kännykällä?

keijo ukkonen 28.5.2020 Vastaa

mikä on niin erinomisen vaikeaa
päästä sanoma media Finland Oy Urheilulehti tilauksen 14 päivän
kulutajasuojanlain oikeus perua tilaus. asikaspavelu ei todellakan
ole apuna tässäkään asiassa.saa keskustella koneen kanssa ja puhelin laskua kertyy.ja lehti tulee halusin tai en halua.Jos tämä ei onnistu koti konstein,niin
sitä vartenhan on kulutajasuoja asiamies tai poliisi joka hoitaa asian.

Kristiina 11.8.2020 Vastaa

Ilmoitusosassa näkyy että esim ”henkilö x seurasi sinua”. Tarkoittaako tämä että henkilö kävi seuraamassa ja lähti sitten pois. Sitten siinä on painike josta voi seurata samaista ihmistä. En tiedä onko mieltä siinä tapauksessa että lähti pois niin lähteä hänen seuraajakseen.

Jussi Linkola 11.8.2020 Vastaa

Hei, tämä ilmoitus tulee, kun uusi käyttäjä alkaa seurata sinua. Siitä, kun joku lopettaa seuraamisen, ei tule ilmoitusta. Profiilisi kautta pääset katsomaan, ketä seuraavat sinua tällä hetkellä.

Minä ainakin seuraa monia sellaisia käyttäjiä, jotka eivät seuraa minua, ja toisaalta en ala seurata kaikkia, jotka seuraavat minua.

Kaisa 8.10.2020 Vastaa

Apuva. Tässä viimein kirjautunut Twitteriin. Mitäs meinaa kun klikkaan omat tiedot auki siis kuvani kohdalta. Ja siellä on kohta seurauspyynnöt. Siis ihmiset jotka ilmestyvät siihen niin ovatko he lähettäneet minulle pyynnön seurata heitä?? Aivan pihalla tässä vielä näistä toiminnoista 😅

Jussi Linkola 8.10.2020 Vastaa

Hei, käytätkö Twitteriä tietokoneen www-selaimella vai kenties mobiilisovelluksella? Jos löytämäsi kohta on kirjaimellisesti ”seurauspyynnöt”, niin itselläni ei ole vastaavaa. Twitterissä ei ole sellaista ominaisuutta, jolla voisi lähettää toiselle käyttäjälle pyynnön seurata itseään, joten siitä ainakaan ei pitäisi olla kyse. Profiilisi kautta löydät kyllä listauksen käyttäjistä, joita seuraat ja jotka seuraavat sinua. Lisäksi Twitter saattaa ehdottaa sinulle uusia seurattavia esimerkiksi nykyisten seurattaviesi perusteella.

Kaisa 8.10.2020 Vastaa

Puhelimella siis käytän ja siinä on tosiaan kohta seurauspyynnöt ja kun sitä klikkaa niin nyt siihen on yksi ihminen ilmestynyt ja kohta jossa voi painaa joko ruksia tai oikein merkkiä

Kaisa 8.10.2020 Vastaa

Näkymä on siis seuraavanlainen.
Seurattavat seuraajat
Profiili
Listat
Aiheet
Kirjanmerkit
Hetket
Seurauspyynnöt
Asetukset yksityisyys
Ohjekeskus

Nuo siis ovat allekkain näytössä

Jussi Linkola 8.10.2020 Vastaa

No niin, nyt taisi selvitä. Sinulla on siis suljettu, ei-julkinen profiili (tai siis profiili on löydettävissä, mutta twiitit eivät ole julkisia). Tällöin, kun joku haluaa seurata sinua, sinun täytyy hyväksyä hänet seuraajaksesi.

Voit siis itse valita, ketkä saavat nähdä twiittisi.

Kaisa 8.10.2020 Vastaa

No kappas miten ihmeessä tuon saan muutettua siten että profiilini ei ole suljettu koska eihän tuossa näin tavallisella ei julkisuuden henkilöllä ole mitään syytä pitää hommaa sellasena että twiitit ei muille näy. Ja kiitokset jo neuvoista 😊

Jussi Linkola 9.10.2020 Vastaa

Tuolta aiemmin mainitsemasi näkymän kautta:

Asetukset ja yksityisyys/Yksityisyys ja turvallisuus ja sieltä pois asetus Suojaa twiittejäsi

Kaisa 20.10.2020 Vastaa

Moikka taas 😊. Uusi kysymys Twitteristä. Mites on jos laitan tweetin ja siihen alkuun toisen käyttäjän tunnuksen esim. @ tunturitonttu Hello,there on Lapland. Niin miten näkyy.. näkyykö se minun etusivulla ja myös sen jonka käyttäjätunnuksen olen Tweetin alkuun laittanut??

Jussi Linkola 21.10.2020 Vastaa

Moikka, tämä onkin monisyinen juttu. Tällainen twiitti tallentuu profiiliisi ja näet sen omassa uutisvirrassasi (Kotisivu / Home). @tunturitonttu saa ilmoituksen että hänet on mainittu, ja jos hän seuraa sinua, hän näkee twiitin myös omassa uutisvirrassaan. Koska tässä tapauksessa tuo @tunturitonttu-tunnus aloittaa twiitin, se näkyy myös sellaisten käyttäjien uutisvirrassa, jotka seuraavat teitä molempia. Jos @tunturitonttu-tunnus ei olisi twiitin alussa, twiitti näkyisi niiden käyttäjien uutisvirrassa, jotka seuraavat sinua.

Kaisa 22.10.2020 Vastaa

Okei. Mutta jos kyseessä on käyttäjä @tunturitonttu,joka ei siis vielä seuraa minua. Niin näkeekö hän kuitenkin twiitin jos alussa on tämä @tunturitonttu

Jussi Linkola 22.10.2020 Vastaa

Kyllä, hän saa siitä ilmoituksen ja voi katsoa twiitin profiilistasi.

Vastaa