WordPress, roskaposti ja anti-spam

15 Anti-Spam Plugins for WordPress

WordPress -blogialustaa vakioasetuksilla käyttävä blogi kerää mainoksia ja muuta roskapostia merkintöjen kommentteihin. Digging into WordPress -blogin merkintä listaa kattavan valikoiman välineitä spämmin vastaiseen taisteluun.

2 Comments

Mervi 20.4.2011 Vastaa

Spämmi on aikamoinen ongelma ylipäätään blogeissa. Olen huomannut, että monet blogien omistajat eivät edes osaa tai ole kiinnostuneita tekemään asialle mitään.

Joskus myös spämmifiltterit innostuvat liikaa (kuten omassa blogissani), mutta olen nähnyt tapauksia joissa näitä väärin merkattuja hammeja sitten pelastetakaan sieltä jostain spämmifiltterin uumenista. Onhan se iso duuni, mutta toisaalta näkisin, että spämmin filtteröinti ja hammien pelastaminen kuuluu bloggaajan vastuisiin.

Jussi 21.4.2011 Vastaa

Itse olen ainakin toistaiseksi pitänyt captchat ja muut käyttäjälle ylimääräistä vaivaa aiheuttavat spämmiestot pois tästä blogista. Kommentoinnin pitää olla mahdollisimman helppoa ja minä ylläpitäjänä siivoan roskat. Melko hyvin homma on toiminut, mutta kun välillä on lyhyessä ajassa ilmestynyt kymmeniä sivuja spämmiviestejä, en ole käynyt niitä läpi vaan poistanut kerralla kaikki. Pitää sitten toivoa, ettei mukana mene oikeitakin kommentteja :)

Vastaa