Projektiesittelyjä ja opinnäytettä

Aika: Torstai 20.9.2011

Loppujen opinnäyteprojekti-ideoiden esittely

Loputkin opiskelukaverit esittelivät omat projekti-ideansa. Monipuolisia aiheita edelleen luvassa: iPad-sovelluksen tekoa, ilmiöiden synnyttämistä sosiaalisessa mediassa, ympäristöpalkinnon näkyvyyttä, verkkouutisten näkyvyyden lisäämistä, verkkosivuston konseptiuudistusta sekä yrityksen verkkonäkyvyyden/verkkopalvelun analyysiä. Paikalla oli myös vierailevia opettajia, Lasse ja Antti, jotka tulevat olemaan ryhmämme opinnäyteohjaajia.

Opinnäytetyön tekemisestä

Haja-ajatuksia, opettajan slidet löytyvät Moodlesta…

Menetelmien soveltuvuus tutkimuskysymysten selvittämiseen on tärkeä juttu. Tämä on omassakin työssä keskeinen asia nyt alkusuunnittelussa.

…Voidaan käsitellä ja kehittää toiminnan ja osaamisen alueilla, joihin ei välttämättä ole vielä olemassa teoreettista kehystä ja kovinkaan suoraan soveltuvaa aiempaa kirjallisuutta.

Kasvuperustana hiljainen tieto ja sen kirjoittaminen tekstiksi – omassa työssä esim. työelämäyhteistyön nykyiset käytännöt? Ammattialan tuntemus tärkeää, että voi rajata omasta työstä pois aiemman tutkimustiedon – pitää selvittää nopeasti käytäntöjä, etten ala tehdä jo selvitettyjä asioita.

Mikä on käytännön ongelma, joka pitäisi ratkaista? – Kylläpä vain, tämä pitää perustella pikaisesti tutkimussuunnitelmassa! Kysymykset: mitä, miten, miksi, kuka, kenelle? – Varo perstuntumalta tehtyjä yleistyksiä!

Rajaus siten, että on mahdollisuus päästä tarpeeksi syvälle aiheeseen. Opinnäyte esim. vain projektin osa, ei koko projektin kuvaus.

Mitä se voi olla? Esim. pavelu, tuote tai toimitatapa + prosessia reflektoiva kirjallinen osio, jossa tuodaan analyyttisesti esille, millaisia ratkaisuja toiminnallisen työn teososan tekeminen on edellyttäminen.

Vinkki: Aloita muokkaamalla opinnäytetyösi aihe kysymysmuotoon. – Tämä kannattaisi nyt tehdä aika pian…

Muista alusta lähtien lähdeviitteiden tiedot sivunumeroja myöten! Testaa haastattelu- ja kyselylomakkeet koejoukolle. Pohdi ja analysoi kaikki valintatilanteet, esim. miksi käytän haastattelua enkä kyselyä?

Opponointi

Minun opponenttini on Anna ja oppinoitavani on Markku.

Muita fiiliksiä

Projektit on esitelty ja paljon mielenkiintoista kamaa on tulossa. Opponenttien jako toi vipinää ja piristi iltaa. Oman työn parissa pitää aloittaa aherrus melkolailla äkkiä.

Kirjoittanut Jussi Linkola

Viestijä verkossa, uutta oppimassa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *