Twitter-virran esitysvälineitä seminaariin

Olin mukana toteuttamassa Vyyhti – verkostot, yrittäjyysosaaminen ja yhteistoiminnallisuus luovilla aloilla -projektin Shared Gems 2012 -peliseminaaria 1.6.2012. Vastuullani oli muun muassa seminaarin etäosallistumisen toteuttaminen, jonka yksi osa oli Twitter-taustakanavan fasilitoiminen (tähän liittyen löytyy vahempi blogimerkintäni Twitter taustakavana). Tällä kertaa käytin aikaa taustakanavan esittämisvälineiden kartoittamiseen, eli halusin löytää hyvän tavan Twitter-virran esittämiseen seminaaritiloissa.

Muutama ajatus Twitter-virran esittämisestä

  • Miksi Twitter-virta pitäisi esittää seminaarissa? Twitterin avulla on mahdollista rakentaa nopeasti kevyt taustakanava kommentointia ja keskusteluja varten. Kun kanava esitetään julkisesti, annetaan selvä viesti kavanan virallisuudesta seminaarijärjestäjän taholta.
  • Kannattaako Twitter-virta esittää seminaarin tapahtumapaikalla puhujien esitysten aikana? Mielestäni ei tarvitse; twiittaajat seuraavat virtaa omilla laitteillaan, joten he eivät esitystä tarvitse. Muuta yleisöä ja puhujaa Twitter-virta luultavasti häiritsee ja aiheuttaa tarpeetonta levottomuutta.
  • Miten virta sitten kannattaisi esittää? Mielestäni taukojen yhteyteen siten, että nähtävissä on viimeisimpiä twiittejä selkeästi esitettyinä; ajatuksena on saada aikaan reaktio ”hei, tällainenkin osallistumismahdollisuus on olemassa, tule mukaan!”. Ja virran yhteyteen aina ohjeet, miten pääsee mukaan.

Välineitä Twitter-virran esittämiseen

Ensimmäisenä oma suosikkini, sitten muutama vaihtoehto.
Päivitys: Lisäyksenä erittäin toimiva väline Twitter Fontana.

Visibletweets.com

Erittäin yksinkertainen mutta näyttävä ja huomiota herättävä esitystapa. Kirjoita hakutermi, esim. hashtagi, klikkaa Go ja valitse yksi kolmesta animointivaihtoehdosta. Toimii todella hyvin fullscreen -tilassa.

Kokeile itse: Esimerkkihaku ”huomenta” @ Visibletweets.com.

Muutama vaihtoehto

  • Twazzup.com – Perinteisempi tapa esittää twiittivirtaa. Twazzup listaa twiittien lisäksi aktiivisimmat osallistujat ja hakee myös aiheeseen liittyviä videoita ja muita linkkejä. Esimerkkihaku ”huomenta”.
  • Tweetbeam.com – Kokeellisempi twittervirta, joka korostaa käyttäjien profiilikuvia. Voi olla epäselvä tositilanteessa. Esimerkkihaku ”huomenta”.
  • Tweetwally.com – ”Twittermäinen” virta. Selkeä ja ymmärrettävä tapa listata twiitit, selkeä alidomain-osoite omalle virralle, vaihtoehtoiset esitystavat projektorille ja iPhonelle sekä virtaan upotetut kuvat. Miinuksena mielestäni jäykkä twiittien animointi ja hidas päivitystiheys. Esimerkkihaku http://huomenta.tweetwally.com/.

Onko sinulla jokin suosikkityökalu Twitter-virran esittämiseen tai muita vinkkejä ja ideoita aiheeseen liittyen? Heitä vinkkisi vaikka Twitteriin.

Vinkki: Suosittelen tutustumaan myös muihin Twitter-aiheisiin merkintöihini, jotka valaisevat lisää Twitterin eri puolia.

Kirjoittanut Jussi Linkola

Viestijä verkossa, uutta oppimassa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *