Tarkkaamo

Jussi Linkolan blogi ja kotisivusto

Yhteiskäyttöisen YouTube-kanavan perustaminen

Kuinka luodaan ”oikeaoppisesti” usean ylläpitäjän YouTube-kanava? Usein tämä tehdään siten, että yhteistä kanavaa varten luodaan uusi Google-tili, jonka tunnukset jaetaan kaikille ylläpitäjille. Tämä on kuitenkin hankalaa, koska se edellyttää liikkumista useiden tilien välillä ja lisäksi ylläpitäjäjoukon hallinnointi on vaikeaa, kun yhteiset käyttäjätunnukset ja salasanat ovat kaikkien tiedossa.

Hallitummin kanavan luominen onnistuu Google+ -sivun avulla seuraavasti:

1. Perusta kanavaa varten Google+ -sivu

Luo Google+ -sivu tulevan YouTube-kanavan nimellä. Sivua ei varsinaisesti tarvitse käyttää mihinkään, mutta se toimii kanavan ylläpitäjien hallinnointivälineenä.

Lisää Google+ -sivulle ne ylläpitäjät, joiden on tarkoitus hallinnoida tulevaa YouTube-kanavaa. Lisää käyttäjät ylläpitäjiksi heidän omilla Google-tileillään, joilla he muutenkin käyttävät Googlen palveluja.

Google+ Page Managers

2. Luo sivulle YouTube-kanava

Luo uusi, yhteiskäyttöön tarkoitettu YouTube-kanava. Luo kanava omilla YouTube-tunnuksillasi, älä siis turhaan luo uutta Google-tiliä. Kirjaudu omilla tunnuksillasi YouTubeen, mene asetussivulle (osoitteeseessa https://www.youtube.com/account) ja valitse sivun alalaidasta linkki See all my channels or create a new channel.

YouTube Additional Features

Aiemmin perustamasi Google+ -sivu näkyy valmiina kanavaehdotuksena, tässä esimerkkinä perustamani Distanssi-hankkeen kanava:

Distanssin YouTube-kanava

YouTube Create

YouTube Connect

3. Ylläpitäkää kanavaa yhdessä

Kun YouTube-kanava on luotu Google+ -sivun kautta, voivat sivun ylläpitäjät hallinnoida kanavaa omien Google-tunnustensa avulla. Käyttäjä näkee YouTuben profiilivalikossa kaikki kanavat, joilla hän on ylläpitäjänä.

YouTube kanavat

Kanavan ylläpitäjiä voi helposti lisätä ja poistaa Google+ -sivun asetusten kautta.

2 vastausta

  1. […] Kuinka luodaan ”oikeaoppisesti” usean ylläpitäjän YouTube-kanava? Usein tämä tehdään siten, että yhteistä kanavaa varten luodaan uusi Google-tili, jonka tunnukset jaetaan kaikille ylläpitäjille.  […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *