Mahdollisuuksien maailma ja uusi työ

Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon lähipäivä jälleen. Tamora Oy:n toimari Jaana Utti tulisi käsittelemään aihetta mahdollisuuksien maailma sekä konsultti, kakkutaitelija ja uuden työn asiantuntija Emma Iivanainen tulisi puhumaan uudesta työstä ja intohimosta.


Jaana aloitti polveilevalla puheenvuorolla tämän päivän työelämästä, kilpailusta ja tuotekehityksestä. Seuraavaksi Metropolian tuore liiketoimintajohtaja Katri Luukka avasi päivää liiketoiminnan näkökulmasta ja käsitteli osuudessaan muun muassa omia Periscope-kokeilujaan.

Uutta työtä intohimojen ympärille

Emman esitys perustui häneen omaan elämäänsä. Koulutus diplomi-insinööri, mutta jo diplomityön aikana syntyi jonkinlainen sisäinen ristiriita oppialan ja omien intohimojen suhteen. Luennollakin oli kiinostavampaa pirtää piparkakkutaloja kuin oikeita taloja. Pienen Malesia-irtioton jälkeen tuli tarve vaihtaa pääaine yrittäjyyteen, ja Malesiassa heräili myös into kakkuja kohtaan. Kakkujen tekemisestä tuli intohimo, joka ajoi ohi opiskelujen. Jo toinen kakku meni myyntiin. Seuraava askel oli kakkublogi Bloggeriin, Painted by Cakes. Blogi löydettiin ja puolen vuoden päästä Suomen käsityömuseosta soitettiin: Emma oli valittu vuoden käsityöläiseksi (2013). Näyttely museoon, Koko Suomi leipoo 2013 -ohjelma, kustannussopimus ja yrittäjyys. Nykyään käyttää titteliä kakkutaiteilija. Itseoppinut kakuntekijä, valokuvaaja, taittaja jne. Jokainen tehty duuni on johtanut seuraavaan uuteen työhön.

Intohimo lähtökohtana työhön

Intohimo on äärimmäinen voimavara:

  • Tehokkuus
  • Tuottaa tulosta
  • Sitoutuminen
  • Oppimiskyky
  • Motivaatio

Miten intohimot löytyvät?

Intohimoja voi alkaa etsiä ja havaita. Intohimot löytyvät kokeilemisen kautta.

Lisäksi Emma käsitteli muun muassa haasteita, joita intohimon seuraamiseen voi liittyä.


Tunnelmia

Aamupäivän asiat olivat melkolailla tuttuja entuudestaan. Emman henkilökohtainen esimerkki intohimon seuraamisesta ja asian johtamisesta seuraavaan oli virkistävä aihe, mutta kenties tiivistäminen olisi tässä osiossa ollut paikallaan.

Kirjoittanut Jussi Linkola

Viestijä verkossa, uutta oppimassa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *