AK-77, Keuruun kuu

Helsinkiläinen slaavi-blues-ryhmä AK-77 on tehnyt hienon suomenkielisen version J. J. Calen vuonna 1974 julkaistusta kappaleesta Cajun moon. Version nimi on Keuruun kuu, ja se on kuunneltavissa ja katsottavissa esimerkiksi YouTubessa.

Kuuhulluudesta ammentavan suomenkielisen tekstin on tehnyt bändin laulaja–kitaristi Antti Karkianen. Teksti tuo oivaltavasti Louisianan hiostavan tunnelman Keski-Suomen vilpoisille perukoille, ja pehmeä sovitus imee kuulijan mukaan todistamaan kertojan unettoman yön mystisiä kokemuksia.

Kappaleen soitanto on ihastuttavan rentoa ja pehmeää, perkussiot ja basso luovat rikkaan pohjan kitaroille ja runsaille mutta harkituille lauluille. Sovitus on toimii ja tuotanto on ensiluokkaista. Julkaisu asettaa mukavasti odotuksia ensi kuussa ilmestyvälle albumille.

Lisää kappaleen taustoista AK-77:n Facebook-sivuilla.

Kirjoittanut Jussi Linkola

Viestijä verkossa, uutta oppimassa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *