Tarkkaamo

Jussi Linkolan blogi ja kotisivusto

Vino puu, Hämärä vuodenaika

Vino puu on julkaissut singlen Hämärä vuodenaika, joka on kuultavissa suoratoistopalveluissa, esimerkiksi Spotifyssa:

Vino puu on helsinkiläinen bändi ja taiteilijaryhmä, joka yhdistää esityksissään ja teoksissaan musiikkia, teatteria ja visuaalisia taiteita.

Vino puu

Hämärä vuodenaika on bändin laulaja-basistin Ilja Karsikkaan kirjoittama, ja sen laulaa Anna Korolainen Crevier, joka soittaa kappaleessa myös viulua. Karsikas kertoo Facebook-julkaisun yhteydessä, että kappale kertoo läheisen menettämisen pelosta. Tulkitsen tekstin onnettomuuden jälkeisten tapahtumien kuvaukseksi.

Näin bändin keikalla 2018 Galleria kuvituksessa, jolloin esityksessä tärkeässä osassa olivat galleriassa esillä olevat Karsikkaan tussipiirrokset ja puukaiverrukset sekä esitystä varten tehdyt asut videoprojisoinnit. Esityksessä oli myös kitaristi Marko Järvikallaan kirjoittamia, näyteltyjä kohtauksia.

Nyt pelkkää musiikkia kuunnellessa kuvallisuus on yhä vahvasti läsnä. Kappaleessa laulu kerrostuu kuin unen läpi havaituiksi hetkiksi, ja kohtalaisen reippaasta temposta huolimatta tunnelma on rauhallinen ja seisahtunut. Rytmiä piiskaa eteenpäin mehevä säröbasso, rumpali Heikki Helanterän rummut potkivat sykettä taustalle pehmeämmin. Helisevät kitarat, kosketinmatot ja -riffit kannattelevat leijuvaa tunnelmaa, ja viuluväliosa on raikas siirto tyylilajin reunamille.

Voi olla omaa mielikuvitustani, mutta kuulen tässä bändissä vahvaa kollektiivisuutta, yhteishenkeä ja keskinäistä arvostusta, ideoiden herkkää, yhteistä vaalimista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *