Twitter lopettaa upotettavat hakuaikajanat

Twitter ilmoitti lopettavansa upotettavien hakuaikajanojen tukemisen 27.7.2018. Tähän mennessä on ollut mahdollista upottaa Twitter-hakuaikajana osaksi ulkopuolisia verkkosivuja. Tässä on esimerkiksi kuvakaappaus Osuma-hankkeen verkkosivuille upotetusta hausta, joka näyttää #osaajiensuomi– ja #delakreativt-aihetunnisteilla (hashtag) merkityt twiitit:

Verkkosivuille upotettu Twitter-hakuaikajana näyttää reaaliajassa #osaajiensuomi– ja #delakreativt-aihetunnisteilla varustetut twiitit. Toiminnallisuus päättyy 27.7.2018.

(#osaajiensuomi- ja #delakreativt-haku Twitterin hakutoiminnossa.)

Twitterin tulevien muutosten tarkoituksena on tehdä aikajanojen upottamisesta helpompaa, mutta samalla tuki hakuaikajanojen upottamiselle päättyy:

The one notable exception will be search timelines, which will no longer be rendered in the same way, and will fall back to a simple link that points to the corresponding search results on twitter.com. We hope that your search timeline can be replaced with a user timeline, list timeline, collection timeline, or likes timeline which will offer more fine-grained control over what Tweets show up on your webpage.

Kannattaa siis käydä läpi omat sivustot, joilla hakuaikajana on käytössä, ja miettiä, mitä niiden kanssa kannattaa tehdä.

Vastaa