Twitter lopettaa upotettavat hakuaikajanat

Twitter ilmoitti lopettavansa upotettavien hakuaikajanojen tukemisen 27.7.2018. Tähän mennessä on ollut mahdollista upottaa Twitter-hakuaikajana osaksi ulkopuolisia verkkosivuja. Tässä on esimerkiksi kuvakaappaus Osuma-hankkeen verkkosivuille upotetusta hausta, joka näyttää #osaajiensuomi– ja #delakreativt-aihetunnisteilla (hashtag) merkityt twiitit:

Verkkosivuille upotettu Twitter-hakuaikajana näyttää reaaliajassa #osaajiensuomi– ja #delakreativt-aihetunnisteilla varustetut twiitit. Toiminnallisuus päättyy 27.7.2018.

(#osaajiensuomi- ja #delakreativt-haku Twitterin hakutoiminnossa.)

Twitterin tulevien muutosten tarkoituksena on tehdä aikajanojen upottamisesta helpompaa, mutta samalla tuki hakuaikajanojen upottamiselle päättyy:

The one notable exception will be search timelines, which will no longer be rendered in the same way, and will fall back to a simple link that points to the corresponding search results on twitter.com. We hope that your search timeline can be replaced with a user timeline, list timeline, collection timeline, or likes timeline which will offer more fine-grained control over what Tweets show up on your webpage.

Kannattaa siis käydä läpi omat sivustot, joilla hakuaikajana on käytössä, ja miettiä, mitä niiden kanssa kannattaa tehdä.

Kirjoittanut Jussi Linkola

Viestijä verkossa, uutta oppimassa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *