Pieni hakuvinkki Twitterille

Omien Twitter-kontaktieni lisäksi seuraan Twitterissä tiettyjä hashtageja, jotka mahdollistavat eri aiheisiin liittyvien twiittien löytämisen riippumatta siitä, kuka twiitin on julkaissut. Esimerkiksi hashtag #joulu löytää Twitterin hausta ne twiitit, jotka tuolla tägillä on merkitty.

Suomenkielinen Twitter-keskustelu on hajaantunut muutamien suosittujen hashtagien ympärille. Keskustelu on kuitenkin sen verran hiljaista, että yksittäisten hashtagien seuraaminen voi olla työlästä verrattuna löytyvään sisältöön. Siksi kannattaa käyttää Twitterin advanced search -hakua ja yhdistää hashtag-joukkio yhdeksi hauksi, jota on helppo seurata.

Operaatio onnistuu OR -hakumäärityksellä, joka mahdollistaa useiden hakutermien yhdistämisen samaan hakuehtoon, esimerkiksi:

#huomenta OR #suomi OR #perjantai

Haun tuloksena on listaus twiiteistä, jotka sisältävät minkä tahansa tai useamman haetuista hashtageista. Haku toimii myös Twitterin Home-näkymässä, johon sen voi tallettaa, tai sen voi tallettaa esim. TweetDeckiin omaksi hakusarakkeeksi, jolloin sopivia tagiyhdistelmiä hyödyntäen saa ohjelman sarakenäkymän pidettyä aisoissa.

Kirjoittanut Jussi Linkola

Viestijä verkossa, uutta oppimassa.

2 kommenttia

Kommentointi ei ole käytössä.