Sekalaisia Twitter-vinkkejä

Taannoin kirjoittamani Twitter-opas vasta-alkajille on tämän blogin luetuin artikkeli, ja sen ohjaamaana Twitter-tilini saa tasaisesti uusia seuraajia. Tämä on hienoa, mutta se on myös paljastanut oppaani puuttellisuuden. Olen nimittäin huomannut, että moni tuoreista twiittaajista on pysähtynyt alkupisteeseen, eli muutaman testi-twiitin ja seurattavan lisäämisen jälkeen käyttö on lopahtanut kokonaan.

Tässä joitain vinkkejä Twitter-käytön aktivoimiseen niiden muutaman teknisen perustoiminnon omaksumisen jälkeen:

Kerää rohkeasti seurattavia – follow!

Ilman seurattavia Twitter ei yksinkertaisesti toimi (ellet sitten satu olemaan superjulkkis, joka löytää hetkessä seuraajia omille tweeteilleen). Jos seuraat alle kymmentä käyttäjää, ei Twitter-virtasi voi olla kovin elävä ja mielenkiintoinen. Kerää rohkeasti uusia seurattavia, niin saat virtaan voimaa ja eloa. Samalla opit, kuinka eri käyttäjät hyödyntävät palvelua. Aina voit myöhemmin poistaa tyypit, jotka eivät osoittaudu seuraamisen arvoisiksi. Kokeile vaikka seuraavia:

  • Pauliina Mäkelän listat – Varsinkin suomalaisia Twitter-käyttäjiä ja organisaatioita listattuna aihepiireittäin
  • Twitter search – Etsi Twitterin hausta jollain itseäsi kiinnostavalla hakusanalla ja tutki reaaliajassa suosittuja aiheita. Ota mielenkiintoisilta vaikuttavat käyttäjät seurantaan.
  • Twitterholic.com – Tutki Twitterin seuratuimpia käyttäjiä ja ota seurantaan ne, jotka kiinnostavat sinua.

Ala twiitata!

Hyvän seurantalistan avulla Twitteristä voi jo olla iloa ja hyötyä, mutta saadaksesi oman äänesi kuuluviin tulee sinun aktivoitua. Jos haluat seuraajia, huomiota ja keskustelua, sinun pitää twiitata! Kommentoi ja retweettaa seurattaviasi ja tee myös omia twiittejä. Oman Twitter-presenssin edellytys on aktiivisuus (ellet sitten satu olemaan se superjulkkis jne…). Kun olet olet muita seuraamalla päässyt Twitteristä jyvälle, ala rohkeasti etsiä omaa ääntäsi. Pari inspiraation lähdettä:

  • Favstar.fm – Suosittuja twiittejä. Huumori jyllää suosituimpien listalla, ja on hauska huomata, millaisia oivalluksia 140 merkkiin mahtuu.
  • Good Tweet vs. Bad Tweet – Nopeasti selailtava kalvosarja omien tweettien parantamiseen

Vinkki: Suosittelen tutustumaan myös muihin Twitter-aiheisiin merkintöihini, jotka valaisevat lisää Twitterin eri puolia.

Kirjoittanut Jussi Linkola

Viestijä verkossa, uutta oppimassa.

11 kommenttia

  1. Kuis tää sit toimii. Ihan tälleenkö tähän kirjuutellaan vaan. ja sitten ihimetellään, kuka tätä lukeepi vaiko lukeepiko kukaan.

  2. missään oppaassa ei sanota et mitä tweettaus maksaa?tai siis mitä maksaa, jos haluaa vastaanottaa seuraamiensa henkilöiden tweetit omaan kännykkään??auttakaa!! ;p

  3. Olen saanut seuraajapyyntöjä. Kun menen hyväksymään, niin minulle tuleekin ilmoitus xkielletty…. Mitäköhän on pielessä?

    1. Hei. Twitterissä ei varsinaisesti ole seuraajapyyntöjä. Siellä aletaan seurata muita käyttäjiä, mutta ei ole toimintoa, jolla voisi pyytää jotakuta seuraamaan itseään. Eli olet ilmeisesti saanut tiedon, että sinua on alettu seurata, mutta et voi seurata käyttäjää takaisin? Tällöin voi olla sellainen tilanne, että käyttäjä on määritellyt twiittinsä suljetuiksi, jolloin hänen pitää erikseen hyväksyä seurantapyyntösi.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *