Vain offline-tilassa näkyvät verkkosivut

The Disconnect -julkaisun etusivu
The Disconnect -julkaisun sisällön saa näkyviin vasta verkkoyhteyden sammuttamisen jälkeen.

Törmäsin CSS-Tricks-sivustolla ideaan, jossa voi olla ainesta pieneksi suunnittelutrendiksi: verkkosivut, jotka näkyvät vain offline tilassa. Toisin sanoen vierailijan täytyy sammuttaa internetyhteytensä, ennen kuin sisältö avautuu tarkasteltavaksi.

Esimerkkinä The Disconnect -verkkojulkaisun ensimmäinen numero.

The Disconnect -julkaisun etusivu
The Disconnect -julkaisun sisällön saa näkyviin vasta verkkoyhteyden sammuttamisen jälkeen.

Ilmeisesti koko sisältö latautuu kerralla selaimeen, mutta vasta yhteyden sammuttamisen jälkeen sen saa näkyviin. Tekijöiden mukaan taustalla on ajatus, että välillä on hyvä sammuttaa verkon houkutukset ja keskittyä ainoastaan käsillä olevaan sisältöön:

We believe you should be able to disconnect from the internet without sacrificing the possibilities of a digital platform. By forcing you to physically disable your internet connection, The Disconnect creates a dynamic that allows you to enjoy engaging, digital content at your own pace.

The Disconnect

Nähtäväksi jää, kuinka laajalle idea leviää. Käytettävyyden näkökulmasta ainakin The Disconnectin toteutus vaikuttaisi ongelmalliselta, kun sivujen sisältö on piilotettu lähdekoodista. Näin ollen luulen, että ruudunlukijan käyttäjät eivät pääse sisältöön ollenkaan käsiksi.

Kirjoittanut Jussi Linkola

Viestijä verkossa, uutta oppimassa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *