Millainen on hyvä Twitter-käyttäjätunnus?

Kategoriassa Oppaat, Twitter

Pieni kysymys, joka usein esitetään: millainen on hyvä Twitter-käyttäjätunnus? Muutamia vinkkejä, joilla asiaa voi lähestyä:

  • Pituus: Valitse lyhyt käyttäjätunnus. Keskusteluissa ja maininnoissa tunnuksen merkit vievät tilaa 140 / 280 merkin viestikentästä, joten lyhyt tunnus jättää enemmän tilaa itse asialle (lue lisää Twitter-oppaasta).
  • Henkilökohtaisuus: Muodosta tunnus omasta nimestäsi – siinä määrin kuin se on mahdollista ja tarkoituksenmukaista. Twitterissä suurin osa käyttäjistä esiintyy omalla nimellään, joten nimen sisällyttäminen tunnukseen on luontevaa. Toisaalta käyttäjätunnus voi olla myös jotain aivan muuta.
  • Selkeys: Twitterissä käyttäjä identifioituu voimakkaasti käyttäjätunnukseen. Tunnuksen kannattaa olla selkeä ja helposti muistettava.
  • Muutama esimerkki: @tuija, @JuccaA, @niklasf, @aarnih, @jessepeurala ja @Ajantila.

Lyhyt, selkeä ja muistettava sekä mahdollisuuksien mukaan henkilökohtainen. Mielikuvitusta ja revittelyä unohtamatta. Toimii myös muissa verkkopalveluissa.

5 Comments

Tiina Niskanen 9.1.2013 Vastaa

Työnhakua ja henkilöbrändäystä ajatellen olen Metropolian rekrytointipalveluissa suositellut oman nimen käyttöä silloin, kun käyttää tunnusta myös näihin asioihin. Twitterissähän on sinänsä helppoa, kun on sallittua tehdä useita tunnuksia.

Lisäsin vinkkisi rekryn wiki-sivustolle.

Jussi 21.1.2013 Vastaa

Mainio juttu. Kiitos linkittämisestä, Tiina.

Kauko Pekkala 15.2.2014 Vastaa

Kokeilu vastaus, ei apua

kalevi kalliokoski 14.2.2018 Vastaa

kotona tietokoneen äärellä

kalevi kalliokoski 14.2.2018 Vastaa

aika vaikeata täyttää

Vastaa