Millainen on hyvä Twitter-käyttäjätunnus?

Pieni kysymys, joka usein esitetään: millainen on hyvä Twitter-käyttäjätunnus? Muutamia vinkkejä, joilla asiaa voi lähestyä:

  • Pituus: Valitse lyhyt käyttäjätunnus. Keskusteluissa ja maininnoissa tunnuksen merkit vievät tilaa 140 / 280 merkin viestikentästä, joten lyhyt tunnus jättää enemmän tilaa itse asialle (lue lisää Twitter-oppaasta).
  • Henkilökohtaisuus: Muodosta tunnus omasta nimestäsi – siinä määrin kuin se on mahdollista ja tarkoituksenmukaista. Twitterissä suurin osa käyttäjistä esiintyy omalla nimellään, joten nimen sisällyttäminen tunnukseen on luontevaa. Toisaalta käyttäjätunnus voi olla myös jotain aivan muuta.
  • Selkeys: Twitterissä käyttäjä identifioituu voimakkaasti käyttäjätunnukseen. Tunnuksen kannattaa olla selkeä ja helposti muistettava.
  • Muutama esimerkki: @tuija, @JuccaA, @niklasf, @aarnih, @jessepeurala ja @Ajantila.

Lyhyt, selkeä ja muistettava sekä mahdollisuuksien mukaan henkilökohtainen. Mielikuvitusta ja revittelyä unohtamatta. Toimii myös muissa verkkopalveluissa.

Kirjoittanut Jussi Linkola

Viestijä verkossa, uutta oppimassa.

5 kommenttia

  1. Työnhakua ja henkilöbrändäystä ajatellen olen Metropolian rekrytointipalveluissa suositellut oman nimen käyttöä silloin, kun käyttää tunnusta myös näihin asioihin. Twitterissähän on sinänsä helppoa, kun on sallittua tehdä useita tunnuksia.

    Lisäsin vinkkisi rekryn wiki-sivustolle.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *