Tarkkaamo

Jussi Linkolan blogi ja kotisivusto

Panosta taukoihin

Kun ajastin ohjaa tauolle, aloita tauko heti. Kirjaa tehty Pomodoro ja suuntaa ajatuksesi pois tehtävästä. Jos luet, pane kirja pois. Jos olet tietokoneella, päästä irti:

  • nouse ylös
  • liiku, hengitä, rentouta hartiat
  • katsele ulos ikkunasta
  • käy ulkona
  • kuuntele musiikkia
  • syö jotain
  • pidä silmiä kiinni
  • rupattele
  • laula ja tanssi

Katkaise työmoodi heti. On houkuttelevaa aloittaa näennäinen tauko, kirjoittaa vielä pari riviä, lukea tämä sivu loppuun, kurkistaa Twitteriin, Facebookiin ja sähköposteihin ja huomata, että taukoa on minuutti jäljellä. Näennäinen tauko ei virkistä. Kun kerran panostat työhön, sinun on panostettava taukoihin. Muuten et jaksa.

Yksi vastaus

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Miia Karvonen, Jussi Linkola. Jussi Linkola said: Mukavaa viikkoa kaikille, muistakaa pitää taukoja! Panosta taukoihin – http://bit.ly/ajSP2w – ajanhallinnasta edelleen:) […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *